Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zrada! Kde jsou některé akční scény z trailerů? FASTER není špatný, ale cítím se podvedený protože psychologická jízda do motivů jednoho samozvaného mstitele měla na víc. Nejvíc otravné pasáže, které byly i pro příběh v podstatě k ničemu a zbytečné, o druhém zabijákovi, ospravedlňuje jen Maggie Grace ve slušivém spodním prádle. The Rock je tu ale parádní a jeho výlez z kriminálu na začátku toho věstil tolik. No aspoň hudba stála za to. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller s The Rockom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom bankovom lupičovi, ktorého spoločníci vrátane jeho brata boli povraždení a tak po prepustení z väzenia myslí len na pomstu. Spracovanie je ale pomerne zvláštne, film vôbec nie je taký, ako na prvý pohľad vyzerá, priamočiara akčná jazda sa tentoraz nekoná, ale scenár je slušne prepracovaný, obsahuje viacero zaujímavých prvkov a vedľajších postáv, ktoré tiež majú dosť priestoru. Tento spôsob spracovania mi sadol veľmi dobre, ale samozrejme klasickým priamočiarym akčným filmom by som určite nepohrdol. Akcie tu je málo, čo ale kvôli dobrému scenáru moc neprekáža a páči sa mi. Nájde sa tu prakticky len jeden súboj, asi dve krátke prestrelky bez zásahu cieľa a niekoľko nekompromisných zastrelení. Najviac sa mi páči celá situácia na toaletách. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, The Rock konečne v úlohe, ktorá mu najviac sedí a zvládol ju výborne, Billy Bob Thorton v zaujímavej úlohe policajta a iné dobre zvládnuté vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sa tiež vydarili, film má kvalitný vizuál, tu nemám problém. The Rockovi som sa posledné roky vyhýbal, jeho komédie ma nezaujímajú, ale teraz si zaslúži veľkú pochvalu. Po filmoch Vitajte v džungli a Kráčajúca skala mu pribúda v mojich očiach tretí plnohodnotný film. Len tak ďalej. 75% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Thriller o pomstě, který měl nejspíš větší ambice, ale ztroskotal na zoufale předvídatelném stokrát vylouhovaném scénáři, který fanouška ničím nepřekvapí a nejspíš i řádně otráví. Akce je mdlá a to ostatní s výjimkou Billyho Boba Thorntona v roli fetem nasátého policajta, který už dávno vyměnil stranu, za kterou kope, taky nestojí za zmínku. Ale konec konců i ten Thornton hraje jen to, co už předtím a lépe zahrál jinde. Objektivně je to spíš na dvě hvězdičky, ale zázračné hrdinovo zmrtvýchvstání patří přesně mezi ten druh scén, které mě dokážou vytočit na nejvyšší míru. Celkový dojem: 30 %. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nemluvný bůh pomsty The Rock bez mrknutí oka rozsévá pomstu za smrt svého bráchy. Ta věta vzrušuje každého fanouška pořádné akce, což po trailerech přerostlo v masivní nadrženost. Výsledek je ale největší výmrd s divákem od startu kinematografie. Kde je nasranost, nekompromisnost, drsnost, stylovost,… prostě všechno?! Něco tak zoufale nudného, i přes minimum slov užvaněného, a celkově neskutečně ‚nevím kudy kam‘ stylem natočeného zde nebylo léta. Rockovi role nesedí (tváří se jak debil!), O. J. Cohen je hovno zabiják (chci Iana Somerhaldera!) a… a vůbec. Dlouho mi tak nekrvácelo srdce zklamáním, jako právě u Faster. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak se vždycky všichni nechaj strhnout trailerem a po shlédnutí filmu nemůžou najít dostatek slov, která by vystihla to zklamání. Bohudík, že timhle taky netrpim. Trailer mě sice nakopnul, dával mi znát, že to bude bezmyšlenkovitej přímočarej nářez, o to víc jsem ale překvapenej, že tomu tak vlastně vůbec neni. Samotnej úvod se tvářil jako nekompromisní rychlá řež, kde zbytečný řeči ustoupí akci, v tomhle stylu (a že to styl vážně má) se nese asi pětadvacet minut. Pak to ovšem přijde (to, co většinu asi naštvalo). Ono to totiž neni vůbec tak bezmyšlenkovitý a tupý, jak se na první pohled může zdát. A když pominete, že je příběh a děj (vlastně celej scénář) už poněkud okoukanej a z mnoha filmů známej (prostě spousta klišé s kovovou destičkou), budete i schopni si film užít a nesnažit se v něm šťourat a hledat negativa (v první řadě slouží k zabití nudy). K tomu všemu nám tam hraje Clint Mansell (a to vážně dobře), strhává nás slušná dynamika a omamuje skvělá kamera, která si jde ruku v ruce se střihem. Dokonce i snahu o prokreslení charakterů tu máme, tak se vykašlete na to, že tomu kde jakej isherwood střelí odpad a pusťte se do toho ;) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Bojový štýl, ktorý Dwayne Johnson predvádza pri bitke na WC, sa nazýva 52 Blocks (52 blokov). Tento štýl je populárny najmä vo väzniciach na Západnom pobreží USA. (m.a.t.o.)
  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama