Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle už prostě ne. Technicky zase slušná práce a válečné záběry dokážou strhnout i vtáhnout, ale to je po hříchu vše. Příběh o tom, jak se parta novinářů snaží za cenu vlastních životů zachránit nahrávku, která má usvědčit Rusy z válečných zvěrstev, je tupý až to bolí, ale co mě štve nejvíc je zase pohled na celý konflikt očima toho "našeho" západního pohledu. Já si o Rusech nedělám iluze a ani netvrdím, že se v tomto konfliktu odehrávalo vše s ohledem na civilní ztráty. Že je Rusák hovado je prostě neoddiskutovatelný fakt. Ale ta jednostranná optika, kdy jsou Ivani těmi agresory, kteří konflikt rozpoutali a měli v plánu zastavit se až v Tbilisi, mě vytáčí a výrazně ovlivňuje moje hodnocení, protože nesnáším filmy na politickou objednávku. Vimanzen to výborně shrnul v zajímavostech, takže doporučuji si ještě před filmem ten jeho odstavec přečíst. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborně dobře provedené a kvalitně tenhle válečný film zabodoval, hudba výborná akce a cely děj nad míru dobře zpracovaný. Konflikt mezi Ruskem a Gruzií ukázka dnešní války a pohled na ní. Novináři jak už se tu píše mají ve válce hodně těžký život a někdy to odnášejí smrti. Renne Harlin výborně tohle se mi od tebe moc líbí. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

5 days of war je pěkný paskvil! Pocit, že sledujete zajímavý film, který vás vzdělá v Rusko - Gruzínském konfliktu, každou chvílí přehluší nějaký idiotský nápad ve scénáři! Hlavně z toho udělat Hollywoodskou akční jízdu. Tak závažné sdělení, jaké film mohl předat, najednou zapadá v nánosu zbytečných hloupostí příběhu. Nakonec zbyde jen pachuť a otázka: Tak bylo to s Gruzií takhle? Nebo je to stejně přepálené, jako osud nesmrtelného novináře? ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že 5 days od war není špatný film. Je zručně natočený, má zajímavé téma a dotýká se vcelku zásadních politicko-vojenských témat. Jenže zaujatost, patos a schematičnost postav sráží film do kolen. Nejhorší je pak hlavní hrdina, na kterého se prostě nedá koukat. Jeho absolutně statický herecký projev člověka přímo irituje. Je zkrátka chladný jako psí čumák. A když má projevit emoce? Ty jeho psí oči fyzicky bolí a divák přemáhá pocity trapnosti a studu. ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Mám síce rád tento tip filmov, ale toto ma akosi nezaujalo. Od môjho obľúbenca R.Harlina čakám o dosť viac. Neverím že tvorca hitov ako Die Hard 2, Cliffhanger či Deep Blue Sea robí takéto (podla mňa) nemastné-neslané tituly. Val Kilmer je tu zbytočný, Dean Cain plochý ( ako vždy ) a neverím že velikán ako Andy Garcia padol až takto hlboko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)

Reklama

Reklama