Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film se i přes svou nepopiratelnou kontroverznost a snahu šokovat nezbavuje dojmu, že ho natočil režisér hollywoodem protřelý a proto se několik scén nepopiratelně snaží tlačit na pilu emocí a tím ztrácí na autenticitě. Válka vyobrazena realisticky, ale nepředpokládám, že do detailu reálně. Herci standart, až na přehnaně prezentované žoldáky a vyměknuvšího generála. A závěrečná líbačka taky zbytečná. Jako válečný film to však funguje více než slušně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Harlin konečne natočil po pár rokoch film, ktorého scenár nie je deravý ako rešeto, ale na druhej strane určite nie je z tých, ktoré dostanú oscarové nominácie. Takáto vážna téma nie je Harlinovou doménou, no popasoval sa s ňou celkom slušne, čomu dopomohli naozaj slušné herecké výkony. Dej začína uprostred veľmi komplikovaného konfliktu, no tvorcovia jednoducho nedokázali uchopiť látku so všetkými jej nástrahami. Určite by sa im podarilo vykresliť situáciu viac hodnoverne, ak by skúsili s týmto scenárom vykresliť situáciu viac minimalisticky. Takto je to len silný konkurent v lepšom priemere. 70%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin má svá nejlepší léta za sebou už od dob "Útoku z hlubin" a většina jeho novodobých snímků se pohybují mezi průměrem a podprůměrem. Renny býval dobrý řemeslník ale poslední dobou se mu do rukou dostávali scénáře, který měl rychle odkládat než neúspěšně realizovat. Tento režisér čistokrevných akčňáků, kde se nikdy nehrálo na realitu ale na mrtvoly a výbuchy se zcela neočekávaně vydává do vod žánru "autenticky vypadajících válečných filmů" a marně se snaží ukázat, že umí. Renny si s filmem vůbec nevěděl rady a marně se snažil v nerealisticky působících akčních scénách, zachytit reálně vypadající osudy obyčejných lidí. Celý film působí jako nepovedená variace na Edwarda Zwicka, kde se hodně a často střílí, ještě více to bouchá a snaží se to tvářit hodně reálně a naléhavě. Vše tak vypadá jako kombinace "Delta Force" a "Shindlerova seznamu", což nemůže fungovat nikdy. Renny vždycky uměl akci a i zde se mu musí nechat, že za málo peněz vytvořil hodně výbuchů ale k čemu to je, když nepůsobí ani reálně ani efektivně a mezi nimi je nudná a trapná vata, kterou ještě znásobují mizerní herci. Možná to mohlo být Rennyho vzkříšení ale od teď mu věřím ještě méně než kdy předtím. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborně dobře provedené a kvalitně tenhle válečný film zabodoval, hudba výborná akce a cely děj nad míru dobře zpracovaný. Konflikt mezi Ruskem a Gruzií ukázka dnešní války a pohled na ní. Novináři jak už se tu píše mají ve válce hodně těžký život a někdy to odnášejí smrti. Renne Harlin výborně tohle se mi od tebe moc líbí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

A ještě mohlo jít o více syrovější pohled na válku mezi Gruzií a Ruskem. (Flipnic promine, ale též mě to napadlo) I když si myslím, že je vše v rámci omezeného rozpočtu, jsou všechny bojové konflikty odvedeny s dobrou režií a s napětím. Je zde hned několik událostí, nad kterými se člověk pozastaví a řekne si, že tak to asi doopravdy bylo a nemůže s lidmi nesoucítit. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama