Reklama

Reklama

Boku no hacukoi o kimi ni sasagu

  • Japonsko 僕の初恋をキミに捧ぐ (více)

Obsahy(1)

Takuma je chlapec, který se dozví, že zemře ještě před svými dvacátinami. Mayu je dívka, která je do něj zamilovaná. Příběh začíná, když jsou ještě malými dětmi. Mayu potkává Takumu u otce, který je lékař, u nějž je hospitalizován. Oba k sobě začnou něco vzájemně cítit. Mayu se ale dozvídá o vážné nemoci Takumy a také to, že zemře ještě před dvacátými narozeninami. Nešťastný pár učiní slib, protože jejich budoucnost je nejistá. Jak plyne čas, a z dívky se stává mladá žena a z chlapce mladý muž. Mayu i nadále podporuje a miluje Takumu, ale ten se snaží udržovat si odstup, a Mayu ušetřit bolesti. Pak ovšem Mayu potkává jiného muže, který ji má rád, a také Takuma se setkává s jinou ženou, stejně nemocnou, a tak se jejich vzájemná láska začne hroutit. Čekají je nedorozumění, nevyřčené myšlenky, frustrace a trápení mládí... (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (12)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Moc krásný a dojemný film. Z tohoto romanticko-dramatického žánru mi už delší dobu nepadlo nic do noty, ale Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu se to povedlo. Dokonce bych řekla (ač se mnou možná někteří nebudou souhlasit), že ani příliš netlačil na city. Spíše jsem měla dojem, že celý film přirozeně plynul. Snad jen ta svatební scéna ke konci byla krapet přehnaná a mohla být vynechána nebo upravena. Jinak jsem však spokojená, a to i s herci v hlavních rolích - Okada Masaki a Inoue Mao. Především Inoue Mao ve své roli hodně vynikala, ale na tom se shodne asi většina lidí. I komplexně bych však řekla, že to byl herecky dobrý výběr (mám na mysli herce ve vedlejších rolích). Ve výsledku silné čtyři hvězdičky. ~(4,4)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pokud by si člověk odmyslel krásné vlasy Inoue Mao, tak je film v mých očích naprostý propadák. Začátek se mi líbil, ale pak to šlo do kytiček. Puzzle mají krásné kousíčky, některé jsou hezčí než jiné... bohužel to někdo poskládal špatně a vznikl z toho paskvil. Mám klišé ráda, ale ne takhle. Nemůžu si pomoci, ale film na mě působil "nekvalitním" dojmem. Nesedl mi. A těžko říct, jestli je plusem to, že film netlačí na pilu a nesnaží se extrémě diváka rozbrečet. Ale magická probuzení mě neberou. Navíc, že život je utrpení, řekl už někdo před tímhle filmem... kdo to jen byl... jo, aha Siddhártha Gautama. ()

Reklama

Mortifera 

všechny recenze uživatele

Na první pohled né úplně klasický "školní" romantika z Japonska (přeci jen se většina příběhu odehrává v nemocnici), jenže.. když se stačí dívat trochu déle a donekonečna omleté vzorce japonských teenagerovských filmů (mangy) začnou bít do očí (mladá dvojice, jeden druhého kvůli nemoci ztrácí, rival...) . To by samo o sobě ani nevadilo - člověk je často rád, že ho ve filmu nic nepřekvapí a on si může užít pohodový a trochu dojemný večer se za vlasy přitažený koncem jako bonusem... jen od toho nečekejte nic víc ;) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Od samého počátku jsem věděl, že tohle bude hezký film, kam to celé bude směřovat a že kapesníčky po ruce že mohou hodit - a nemýlil jsem se :-) Příjemný romantický film o středoškolácích kde humor ani dramatická stránka rozhodně nechybí ani nepřebývají. Jednoznačným tahounem celého snímku je dívka přestavující Mayu - krásná, správně praštěná a energická, ale zároveň milá, romantická i dojemná. Naopak zkritizoval bych ten moment s nehodou, tam si mohli dát více práce aby to nevypadalo tak lacině, a ta nevěsta na konci - eh, no nevím nevím.... Ale celkově rozhodně všem romantickým duším nelze než doporučit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o chlapcovi, ktorý už od mala trpí chorobou srdca, ktoré nie je tak silné, ako by malo a tak sa musí vyhýbať všetkým náročnejším činnostiam, ale aj tak sa má dožiť nanajvýš dvadsiatky. Ale už vtedy sa mu zapáčila dcéra doktora, s ktorou vytvoril pár a sú spolu nielen na základnej, ale aj strednej škole, no nevedia, ako majú k takémuto vzťahu pristupovať a čaká ich aj mnoho problémov. Spracovanie je celkom dobré, ale ničím výnimočné. Zaujalo ma to už od začiatku úvodom z detstva, výraznejšia dĺžka nie je žiadnym problémom, stále sa na to dobre pozerá, ale chýba tu výraznejšia gradácia, väčšinu času film pôsobí rovnakým dojmom a navyše tu nie je moc nejakých skutočne zaujímavých situácií. Nanešťastie sa ani nedá lepšie vžiť do postáv, nesadli mi až tak dobre, ako by som očakával, takže celý čas sa na to príjemne pozerá, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. No musím pochváliť pomerne originálny a zaujímavý záver, ale aj vydarenú situáciu pri prijatí na strednú školu. A kvôli tomu, že si ma postavy až tak moc nezískali, tak ani tieto žánre nefungujú plnohodnotne, hlavne romantický, tento vzťah je až moc zvláštny, aby som im výraznejšie fandil, možno až v poslednej tretine a v tom istom čase sa už vylepší aj dráma. Herecké obsadenie je iba priemerné a je rozhodne hlavnou slabinou filmu. Obe hlavné mužské postavy mi prišli skôr nesympatické, síce charakterovo neboli zlé, ale nesadli mi a hlavná hrdinka Mao Inoue je zase na pohľad príjemná, ale jej postava ma moc nebavila, takže všetky tri najdôležitejšie postavy ma sklamali. Omnoho lepšie sú na tom dospelí herci, či už doktor alebo rodičia mladíka, ale najviac si ma získala príjemná Natsuki Harada v úlohe chorého dievčaťa, len škoda, že má tak málo priestoru a pre film len menší význam. Réžia a technická stránka nie sú zlé, ale od tvorcu vydareného Heavenly forest by som čakal predsa len viac. Určite neľutujem, že som si I give my first love to you pozrel, bavilo ma to, ale na lepšie hodnotenie by to potrebovalo doladiť, obzvlášť hlavné postavy, ale čiastočne aj scenár alebo réžiu. 66% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama