Reklama

Reklama

Vánoce v Kaštanové ulici

(TV film)
  • USA Christmas on Chestnut Street

Obsahy(1)

Velký americký obchodní dům objedná omylem šedesát tisíc vánočních světel. Aby zachránil chybujícího kolegu, přijde ctižádostivý prodavač Lou Boyd s nápadem, jak se nadbytečných zásob zbavit, a navrhne vyhlásit „Velkou soutěž vánočních světel“. Atraktivní spolumajitelka obchodu Dianne Crouchová je nápadem nadšená, a vedena touhou po zisku se pak úspěšně rozjetou soutěž snaží udržet v chodu za každou cenu. Bez ohledu na to, že poštvala místní obyvatele proti sobě, a ničí tak vánoční pohodu. Nakonec i ona pochopí, že Vánoce nejsou jen o zisku, a dokonce se navzdory své povaze zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

The_God 

všechny recenze uživatele

Průměrný průměr, jakých jste viděli několik (ti méně šťastní z nás jich viděli spousty). Už nějakých patnáct dvacet minut po začátku mi bylo jasný, jak to skončí. Kdybych takhle dokázal uhádnout čísla v loterii, tak jsem dneska miliardář. Zkrátka film, který až tak moc neurazí, ale vůbec nepotěší. Jediné, co mě pobavilo, tak byl majitel obchodu a jeden skladník, protože před tímto filmem jsem se dodíval na SG-1, kde ti samí hráli (plukovník Čekov a seržant Davis). Ale to jen tak na okraj. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak před chvilkou odvysílala tento vánoční film v české premiéře stanice Nova Cinema a já se ptám, proč se tento film nedostal k nám do Česka dříve? Málokdy bývám takto nadšený, a tím méně u vánočních filmů, kterých jsem viděl už několik desítek a na které se specializuji. Ale tenhle film je nakombinován naprosto perfektně a s jistotou mohu říci, že toto je jeden z nejlepších vánočních filmů, které jsem kdy viděl. Prostý nápad o předvánočním honění za nejlepší světelnou výzdobou zde působí mnohem lépe, než např. ve slavnějším filmu na stejné téma a ze stejného roku Budiž světlo. A čím to je? Tak možná především tím, že tento film je více lidský, nechce být za každou cenu vtipný, a závěr je natolik úžasný a odzbrojující, že jsem dokonce uronil několik slz. Zkrátka dobrý vánoční film nemusí mít nutně velký rozpočet a známé herecké hvězdy, ba naopak mám zkušenost, že televizní vánoční filmy kolikrát strčí do kapsy vánoční filmy, které byly k vidění v kinech. A tohle je zrovna jeden z nich. Krásně napsaná a zahraná hlavní postava skladníka Louie, jeho sympatická protihráčka a hlavně tahanice o to, kdo ze sousedů bude mít lepší vánoční výzdobu, aby nakonec všichni pochopili, jak byly před těmi mnoha desítkami let ty Vánoce krásné, to všechno mi prostě a jednoduše sedlo. Nemám co dodat, tenhle film ve mne navodil tu správnou vánoční atmosféru a já jsem rád, že tento vánoční film mohu zařadit mezi své oblíbené. A věřte, že nadšený z některého vánočního filmu poté, co jsem jich viděl mnoho a mnoho, nebývám zase tak často. Prostě bez váhání a bez jakýchkoliv pochybností dávám tomuto filmu plně zasloužených pět hvězdiček. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama