Reklama

Reklama

Inscenácia o osudoch pracovníčiek na malej pošte a ich vzájomnej súdržnosti. (RTVS)

Recenze (12)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatím co dnes se rozdíl mezi televizním filmem a kusem určeným pro velká plátna hodně stírá, pro socialistické televizní inscenace bylo typické, že se odehrávali převážně ve studiových interiérech s mírným nebo větším přehráváním. Ani výběr tématu a jeho zpravcování nepřekračuje průměr. Z tohoto pohledu nenabízí Neobyčajné všedné dni nic neobyčajného. Mnohem přesvědčivější a zajímavější jsou kusy s kritickým zacílením (Hřiště, Uzavřený okruh, Kariéra). ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nebýt ukvapeného vyústění skoro všech vyvíjejících se osudů a celkově i závěru, který v jednom případě dokonce popírá předchozí děj, jednalo by se o velice slušné drámo. Sice s klasickými seriálovými zápletkami, ale herecky a dramaticky výborné. Nejsilnější osudy a jejich skvělé herce bych narval do pětadevádesáti minut, a jednalo by se o nadprůměrně kvalitní inscenaci, kterých nám bratia od Tatier nabízí opravdu priveľa. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Srovnání s telenovelou napadá na obě dolní končetiny. Diptychu bych vyčetla snad jen to, že se snažil na malém prostoru rozehrát příliš mnoho dějových linek, kterým se aktivně věnoval po celou doby, aby je v samotném závěru opustil skokem hodným Boba Beamona. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Joj to boli ale časy, keď sa pracovníci tešili z istoty práce a nejakého zavedeného režimu a pritom si ešte pospevovali pesničky od Elánu. Dnes nemysliteľné, dnes sa musí tvrdo rapovať, tváriť sa tuho a namyslene sa tváriť, že som influencer a tým pádom robiť netreba. Neobyčajné všedné dni nie sú filmársky zlé, ale tie inscenačné štýly sme videli v kratších a pružnejších verziách. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Prý „inscenace o osudech členek Brigády socialistické práci na malé poště" Milý satore, o poštu a BSP tu jde přece až úplně na posledním místě. Asi jsme ale možná viděli každý něco jiného… Já tedy viděla nečekaně zajímavou inscenaci, která si však, bohužel, ukousla větší sousto, než byla schopná sníst. Hlavní dějová linka se dostatečně dramaticky rozvíjí až do happy endu, který se nám ale jen na moment zjeví v posledních minutkách jako mávnutím kouzelného proutku. Možná kdyby autor věnoval méně pozornosti politické angažovanosti hlavní hrdinky a více se zabýval zásadním rozhodnutím, které mělo změnit celý její život, vzniklo by na malém prostoru výborné dílko ze současnosti. Sraženo však do prachu průměrnosti, věčná škoda. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Podle zde uvedeného obsahu by se mohlo zdát, že zažijeme náramnou svazáckou bžundu z doby socíku. Ale kupodivu ne, má to náběh na solidní dramatickej příběh, je tu ovšem příliš mnoho postav a málo dění. Osekat dialogy o hovně, ubrat politiky, zkrátit na polovinu a pak by to šlo. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se zdráhám podlehnout nostalgii, prostředí pošty 80. let ve mne vzbuzuje vzpomínky z dětsví. Snad trochu naivní příběh plný životního ponaučení a složitých vztahů provázený přívětivou slovenštinou, která dává celému televiznímu filmu zajímavou atmosféru. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale zbytečné natažení do dvou dílů je ve výsledku ke škodě. Na druhou stranu by dnešní televize neváhala takový námět roztáhnout do dílů minimálně dvaceti. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aj taká bola socialistická televízna tvorba, nemalo to ďaleko od dnešných telenoviel. Z prostredia pošty by dnes asi nikoho nenapadlo natáčať film. Zamontovali do toho pár vzťahových problémov, chlapca bez rodičov alebo Vajdu ako ťažkého alkoholika, no nestačilo to na viac ako podpriemerný dojem. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Tady někde byl položen základ takových skvostů slovenské televizní tvorby jako například Chlapi neplačú, Divoké kone apod. Už tehdy to sloužilo vyloženě jako výplň vysílacího času. ()

Reklama

Reklama