Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Malawi (S08E07)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Petr Horký

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do jezerního království akvarijních rybiček, na utajené čajové plantáže a tabákovou burzu bez počítačů... Uzoučká zemička ve tvaru žížaly ležící mezi Mosambikem, Zambií a Tanzanií je vlastně jen pobřežím kolem třetího největšího afrického jezera Malawi. Jeho jméno zná snad každý akvarista na světě, neboť většina sladkovodních rybiček roztroušených po celé zeměkouli pochází právě z tohoto jezera, které je domovem zhruba 500 rybích druhů. Dalšími významnými exportními artikly jsou tabák a čaj. Přesto Malawi patří k nejchudším zemím světa. Má však tři hlavní města – to současné, bývalé koloniální a obchodní. Mluví se tam čtyřiceti domorodými jazyky, ale tím úředním je angličtina. Kromě ní spojuje obyvatele i láska k fotbalu. Turisté nepřijíždějí zrovna v hojném počtu a všichni míří do Národního parku Liwonde v povodí stejnojmenné řeky. Čistě statisticky tam každých dvacet metrů potkají hrocha. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá Afrika je svým způsobem velmi úchvatná. Hlavně samozřejmě přírodou, ale dost výrazně také určitou beztarostností, ať již v pozitivní duchu či opačném. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// +krásné prostředí, nádherné záběry, velmi dobrá hudba -nic zásadního mě nenapadá/// Velmi vydařená část nejen po technické stránce, ale i po té obsahové. Co místní obyvatelé nemohou nabídnout v kultuře, to dohánějí svým krásným prostředím. Je tady pořád na co koukat./// Celkem 83%/// ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama