Reklama

Reklama

Heinrich Himmler: Profil masového vraha

(TV film)
  • Česko Heinrich Himmler (více)
Německo, 2008, 52 min

Režie:

Michael Kloft

Hrají:

Heinrich Himmler (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), Reinhard Heydrich (a.z.)

Obsahy(1)

Heinrich Himmler je považován za vtělení masového vraha. Jako raný Hitlerův stoupenec se Himmler pomalu ale jistě vypracoval až na post jednoho z nejmocnějších „prefektů“ nacistického Německa. Vytvořil pseudonáboženský řád a jeho SS působila jako velmi obávaný nástroj teroru. Díky vzácným a dosud nepublikovaným archivním materiálům, fotografiím historických míst a záznamům rozhovorů s vybranými osobami tento filmový životopis ukazuje jak a zejména proč se z Himmlera stala „zrůda lidských dějin“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Nuže, řeči o tom, kdo byl z třetí říše člověkem nejhoršího a nejzvrácenějšího charakteru zde asi ztrácí význam, protože jak všichni víme, pod tíhou nacistické ideologie se z řad slušných Němců stali megalomani, jež vytvořili hromadné řetězce jatek po celé evropě doslava bez jakýchkoliv výčitek, vlastně pro dobro všech. Hitlerova pravá ruka Himmler už od mala, když se zapisoval do deníčku vítězství a nezdary své země za první světové vykazoval veliký enthusiasmus a válečné sklony a nikoho nemohlo překvapit, že jeho kroky vedli od útlého věku do armády, kde jeho obrovský duch a cílevědomost dokázali překonat všechny jeho převážně fyzické nedostatky a s triumfem Hitlera a jeho strany, v které Himmler už dávno vyčkával na svou příležitost. Jak je v dokumentu řečeno, Němci byli vždy laskavý lidé, jak je ale známo ideologie, propaganda, náboženství, či jakákoliv jiná ''lež'' zvládá umění manipulace jako nic na světě a lidský mozek se tomuto parazitovi většinou nedokáže ubránit a pak se není čemu divit, že dobří lidé dělají věci, které by nikdy nedělali. Je smutné, až se mi dělá nevolno z faktu, že člověk odpovědný za tisíce lidských životů byl hajzl, kterému se udělalo natolik nevolno při pohledu na zabíjení Židů, že pro ně jako ''humánější způsob" smrti připravil tábory. Jak já neustále říkám, pro tuto dobu není dodnes žádné ospravedlnění a následky jsou natolik dalekosáhle, že je pociťujem dodnes. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chudák a zbabelec bol ten Himmler, poslušný kojot ešte väčšieho psychopata. Dokument však nie je ani zďaleka komplexný a v podstate väčšinu času sa venuje len holocaustu. Nie je to málo, ale v medailóniku by som chcel vidieť vývoj danej osobnosti, ako vyrastal, ako žil, čo ho zrobilo tým vrahom. Škoda. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o jednom z nejmocnějších a také nejbrutálnějších mužů třetí říše. Heinrich Himmler, vůdce SS a otec koncentračních táborů, který má na rukou krev nejednoho milionu lidí. Osobně mě zaujaly dobové záběry a celkově podaný život Himmlera. Klofta mám hodně rád, tento dokument znovu potvrzuje jeho kvality. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Členovia jednotiek SS boli tak zmagorení propagandou už od čias mladosti, že si neuvedomovali zločinnosť svojho konania už aj v uposlúchnutí príkazov nadriadených z SS. Uvedomili si to až po skončení vojny. Aj keď už našťastie väčšinou nejde o zabíjanie ľudí, nepripomína to niečo z nedávnej minulosti a možno aj zo súčasnosti? ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Vedle Hitlerových mužů, je tento dokument prakticky jediným, který se zabývá osobností fanatického organizátora Holocaustu, šéfa jednotek SS, gestapa a dalších bezpečnostních složek před a během druhé světové války v Německu. Jeho pokřivené chápání světa, rasy a vyznání zaplatilo mnoho milionů lidí životem. Fanatik, demagog, odstrkovánek, vykonavatel bez svědomí, mocichtivý a duševně nevyspělý šéf všech nacistických orgánů, zabývajících se programovým plánováním vražd v malém i velkém rozsahu. Zároveň ale nebyl schopen nést odpovědnost za své činy. To je pravá tvář Heinricha Himmlera. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama