Reklama

Reklama

Skutečný život virtuálních světů

(TV film)
  • Francie La Vraie Vie des mondes virtuels
Francie / USA / Jižní Korea / Čína, 2006, 51 min

Obsahy(1)

Svět on-linových her existuje jenom v počítačích, ale denně se do něj dobrovolně a s nadšením vypraví milióny lidí na celé planetě.

Posedlost virtuálními světy zachvátila celý svět. Onlinové hry oživují "avataři" žijící svůj "second life". Miliony lidí na celém světě si hrají na obchodníky s realitami, stavitele, zamilované, vojáky, sportovce, lovce démonů nebo mágy se smrtícími schopnostmi. Útěk z reality pro jedny, obchod pro druhé. Francouzští dokumentaristé se ve svém filmu snaží objasnit, jaké je pozadí onoho "virtuálního kolotoče, který se patrně jen tak nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Slabý a strašne povrchný dokument o virtuálnych svetoch. Dokumentaristi sami nevedeli čo chcú a ktorým smerom sa chcú vydať. Vygooglili si nejaké onlineovky a hor sa natočiť dokument. Vybrali si na to dve pre mňa neznáme hry, a jednu kultovku. Mňa, ako akčného hráča ďalšej kultovky Counter-Strike osobne dokument moc nezaujal, ale chápem, ako sú podobné hry nákazlivé. Som zástanca teórie nikdy netlačiť prachy do akejkoľvek internetovej záležitosti, pretože všetko digitálne sa dá oklamať. Virtuálny svet dokáže aj s obyčajnej nuly sediacej 15 hodín denne za kompom, či denne sledujúcej tri filmy spraviť stár istej skupiny, či najobľúbenejšieho užívateľa ČSFD. Ako zaujímavosť sa možno oplatí kuknúť, no nič svetoborné sa nedozviete. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama