Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Asi nějak takhle funguje každá zkouška na škole, kam chodim. Osm lidí. Všichni zavřený v jedný depresivní místnosti. Je v ní spousta světel, osm papírů, jeden dozorčí (moc toho nenamluví) a jeden budík, jehož funguvání mi na konci lehce zamotalo hlavu. Každej člověk se uchází o prestižní zaměstnání, každej něčim vyniká, všichni mají něco společnýho a všichni hledaj otázku, která zřejmě neexistuje. Hledaj jí tak silně, že neváhaj zabíjet. Spousta myšlenek, teorií a situací se nakonec ze zdánlivě chytrýho psycho thrilleru promění v tak trochu zbytečnou a vlastně nicneříkající hru na chytráka a blbce, která se v samotnym závěru silně pokouší zamotat divákovu hlavu. Film má svoje nedostatky, ale i tak mě držel po celou dobu v napětí. Atmosféra je slušná, hudba výborná, herci docela dobře vybraný a dokonce se ve filmu do určitý části chovaj inteligentně. Kdyby by byl film ve výsledku něčim víc, než čim je takhle, tak bych těch pět hvězd asi dal, ale protože mi přijde dost bezvýznamnej, tak dávam tři. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Pečlivý psychologicko/genderově/etnicky naprosto korektní výběr uchazečů o povolání na jakousi „must-have“ pozici, který spolu nádherně hraje, stejně jako ovoce v jogobelle, nám opět názorně přiblíží, že lidská nátura má s tou zvířecí v jistých situacích velmi mnoho společného (in your face, religion!). Nechci podotýkat, že je to předvídatelné, místy až příliš tupé a občas trochu trapné, jak moc křečovitě se všichni účinkující snaží držet svých předepsaných charakterů, aby bylo vidět, že to jsou opravdoví „herci“, a ne jen nějaký laciný komparz béčkového rádoby thrilleru. Proto raději pouze podotknu, že jsem se celkem dobře bavil. Za 3* a půl. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený thriller. Dejová linka je veľmi zaujímavá a pútavá. Možno sa niekomu bude zdať, že čo už len môže byť zaujímavé na klaustrofobickom prostredí a výberovom konaní. Popravde ani ja som si pred filmom nevedel predstaviť, že čo také len ten režisér vymyslí a ako sa bude dej vyvíjať. A musím konštatovať, že je úžasné, čo všetko ľudia dokážu vymyslieť a čím upútať a tí talentovanejší aj z mála dokážu vyťažiť veľa. Moje obavy sa nepotvrdili a nuda vážne nehrozila. Dej ma vtiahol hneď od prvej minúty a čo bolo príjemné, prinútil ma premýšľať, pretože som dlho nemohol prísť na to, čo znamenal ten prázdny papier a ako to riešiť. Proste toto bola námetová a scenárová bomba. 85/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller se skupinkou osmi různorodých postav, které se snaží přijít na otázku, na kterou by mohli odpovědět a získat tak vysběbou práci. Film se sice tváří, že jde do do hloubky, ale charaktery postav jsou vesměs jednoduché a celkem snadno se dá předvídat jejich chování. Vše se tak po čase scvrkne na hádání, kdo to asi vyhraje potažmo na to, jaký to mělo všechno smysl. Ale hlavolam to zase nebyl špatný, herci celkem ušli a závěrečné rozuzlení s otázkou a odpovědí bylo celkem originální a pro mě překvapil, takže na konci vládla lehce nadprůměrná spokojenost. 65% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchy namet se od prvnich minut vyvyjel zajimave, takovou vtipne dramatickou linkou. Nicmene zlom nastal, kdy pan cerny dal panu bilemu ranu do zubu. Odtud se to zacinalo pretvaret v psychologicky thriller, coz dost zamavalo s psychologii postav a nadech vtipneho aroma byl fuc. A rozuzleni? Samozrejme nebudu prozrazovat, ale takova pitomost me taky mohla napadnout. . . ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama