Reklama

Reklama

Silent Night, Deadly Night 5: Smrtící hračky

  • USA Silent Night, Deadly Night 5: The Toy Maker

Obsahy(1)

Největší překvapení přicházejí v balíčcích od výrobce hraček. Opravdu se dá říci, že jsou to hračky, pro které se umírá. Začátek příběhu vypadá jako strašidelné vánoce pro mladého Dereka Quinna (William Thorne). Spatřil, jaké živé hrůzy číhají uvnitř překrásně zabalených krabic z Pettova (Mickey Rooney) obchodu - zkušenost, ze které oněmí. Teď nedokáže ani zakřičet, když smrtonosné hračky znovu ožívají v jeho vlastním domě. Kdo stojí za touto hrůzou? Neváhejte ani na okamžik zjistit to. To všechno je zabaleno a určeno, aby došlo na jedno místo - k Vám domů. (Warlockee)

(více)

Recenze (16)

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Scenár k filmu "Tichá noc, vražedná noc: Smrtiace hračky" napísal režisér Martin Kitrosser spolu s Brianom Yuznom, ktorý sa ujal aj produkcie. Našťastie. Yuzna je totiž väčšinou zárukou dobrej kvality... Sú Vianoce, rozdávajú sa darčeky, deti sa tešia na nové hračky. Pettov obchod je plný rôznych roztomilých hračiek a nie sú to obyčajné hračky. Pre tieto sa umiera a to doslova... V celku slušne natočený (oproti druhému a tretiemu dielu až veľmi slušne), miestami dosť atmosferický horor v štýle Dolls (1987) a Puppet Master (1989). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych doporučil mé oblíbenkyni Jezince.jezince, aby viděla, že nejen panenky jsou děsivým poddruhem hraček. Inspirace béčkovou klasikou Puppet Master je více než znatelná a já mám vraždící hračky rád ( nevím co by na to Freud, vzhledem k tomu, že jsem otec). Příběh vcelku odsýpá, Yuznova produkce je znát zejména v postelové scéně s neposednou rukou a mechanické efekty opět dokazují, že když se to umí, je to podívaná. Pětka patří kvalitativně minimálně k širšímu průměru na poli svého žánru, záleží však na tom, jak máte nastavenou laťku. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mým nejzelenějším oblíbencem mi byl doporučen horor, prý abych viděla, že nejen panenky jsou děsivým poddruhem hraček. Ujasněme si to. Jak poddruhem? Po té, co jsem viděla to, co jsem viděla, vyhazuju svou XXXL kachničku ze sprchového kouta, roky schovávaný řetízek céček, pytlík hliněných kuliček i svoje tři vzácné skleněnky, bednu s plyšovými velbloudy zamykám do sklepa, mažu hry z mobilu, ve vafkách pálím kuchařku s názvem Hravá kuchyně a v dosahu nechávám pouze model gilotiny u šperkovnice. Lituji jen toho, že nemám žádné panenky, preventivně bych jim přibouchla hlavu mezi dveře. Takhle ten grif pro případ útoku od Mattela nezískám. Normální člověk se po zhlédnutí hororu bojí jít v noci na záchod. Já se po téhle hrůze bojím tu nebezpečnou pouť vykonat i ve dne a pro jistotu si tam s sebou beru zapálenou svíčku. Snad to ve zdech našeho ústavu nebude nápadné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neposlušný Derek, takový malý spratek, nejenže otevře přes zákaz dveře, když zazní zvonek, ještě navíc vezme domů krabici s pochybným dárkem a bez ohledu na cedulku s textem "Otevřít až o Vánocích" ji začne otevírat. Není divu, že záhy je svědkem scény, která ho po téměř zbytek celého filmu zbaví hlasu. A to je nakonec dobře, protože stačí, že má výraz debila, poslouchat jeho kňourání by už byl dozajista očistec. Bez ohledu na rok výroby zde máme osmdesátkovou záležitost, která může klidně stát mimo sérii. Vražedné hračky si začínají vybírat svoji daň pomalu, ale jistě. Mým favoritem je všudevlezlá stonožka! Zamrzí, že se do toho hračky více neopřely, jelikož scéna z ložnice si o to přímo říkala. Slibný rozjezd, útok hračkářské armády (asi inspirace povídkou S. Kinga Bojiště) a v nejlepším konec... Ale zase potěšil samotný závěr, nápad se synem byl dobrý. Dnes spíše pro skalní fanoušky žánru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Premárnená príležitosť. Film nijako nesúvisí s predošlými dielmi. Napriek tomu mohlo ísť o solídny film s vraždiacimi hračkami. Ale režisér vôbec nevie, čo je to efektné zabíjanie. Mordy pôsobia bez gore a krvi smiešne. Zvláštne je, že asi v dvoch prípadoch vyšpliecha hneď niekoľko kečupov a rozprskne pár očných búľv. Keby mali všetky scény s hračkami dosť brutálnosti, pôsobil by nápad filmu solídne. Bez nej je to skôr trápne... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama