Reklama

Reklama

Velikonoční ostrov

(TV film)
  • Česko Podsvětí Velikonočního ostrova (více)
USA, 2009, 50 min

Režie:

Geoff Luck

Hrají:

Peter Coyote

Obsahy(1)

Na jednom z legendárních Velikonočních ostrovů se tým vědců a výzkumníků National Geographic vydal na fascinující expedici. Jejím cílem je zmapovat obrovský jeskynní systém pod tímto záhadným ostrovem, což se zatím ještě nikdy nikomu nepodařilo. Prožijte s námi dobrodružství při slaňování ze strmých útesů a prodírání se úzkými tajemnými labyrinty. V zájmu dokončení našeho úkolu dokonce dojde i na potapěčskou výstroj. Hluboko v podzemních slujích, které byly celá staletí zapomenuty, objevují průzkumníci lidské ostatky a cenné artefakty. Tyto nálezy odhalují ohromující příběh, který díky dokonalé rekonstrukci ožívá. Je to příběh geniálního díla, ekologické katastrofy a brutálního společenského pádu – příběhu, který zůstává naléhavou lekcí pro nás všechny, uvězněné na našem vlastním planetárním ostrově. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

tahit 

všechny recenze uživatele

Určitě nejde o žádný suchopárný dokument, ale o velkorysé momenty seriozního bádání stále ještě panenských míst s exotickou brilancí, která nenechá člověka vydechnout. Nejenže nese špičkovou dokumentární propracovanost, ale některé záběry jsou vskutku fantastické, kde nejde o hrané šidítko filmové zábavy, ale téměř o dokonale oslňující krásu odlehlých krajin. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Takhle má vypadat seriózní práce, seriózní dokument o jednom z vůbec nejodlehlejších míst na naší planetě ale také stále o jednom z těch nejzáhadnějších. Proč, jak, kdy, na všecky tyto známé otázky jsou tu pokládány vcelku seriózní a inteligentní odpovědi, jen mě trochu mrzí že zde nepadla vůbec žádná zmínka o tajném proto-písmu "Rongorongo" které dodnes nikdo nerozluštil a zůstává tak jednom z (posl.?) záhad vůbec.. ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Ano. Takhle má vypadat kvalitně zpracovaný dokument. National Geographic se v tomto směru nezapře. Dozvíte se vše co potřebujete vědět o tomto ostrově. 70% ()

ill 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější na osudu ostrova je fakt, že je velmi pravděpodobně i předobrazem vývoje celého lidstva - vyčerpáme neobnovitelné(nezbytné) zdroje - sežereme se navzájem. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument o stále tajuplném ostrově s mnoha nezodpovězenými otázkami a mnoha zajímavými fakty. Ale čekal jsem možná o něco více (sám nevím co je to ,,více,,) a proto jsme dal ,,jen,, 4z5 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama