Reklama

Reklama

Hubbleův teleskop 3D

  • Česko Hubble 3D: Kosmický dalekohled (více)
Trailer 1
Kanada, 2010, 42 min

Režie:

Toni Myers

Scénář:

Toni Myers

Hrají:

Leonardo DiCaprio (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Zažijte poutavý příběh – plný naděje, zdrcujícího zklamání, oslnivé duchaplnosti, statečnosti a triumfálního vítězství – to vše Vám přináší nový film Hubbleův teleskop 3D, v pořadí již sedmý film IMAXu z prostředí vesmíru, který pro vás připravil tým IMAX Space, držitel řady filmových ocenění. Zaznamenán v trojrozměrném formátu IMAX 3D, Hubbleův teleskop 3D vypravuje oslňující životní cestu Hubbleova vesmírného teleskopu – nejzásadnějšího vesmírného zařízení od dob kdy Galileo vynalezl teleskop, nebo od prvních kroků člověka na Měsíci. Diváci budou doprovázet posádku lodi při vstupu do vesmírného prostoru, kde astronauti plní nejtěžší úkoly v historii NASA. Tento příběh divákům dovolí zažít nesmírnou sílu při startech lodi, srdceryvné neúspěchy při plnění úkolů i dramatické záchranné okamžiky, to vše z fantastické blízkosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Při mé víkendové návštěvě Technického muzea Sinsheim jsem si jakožto filmový fanda nenechal ujít příležitost navštívit IMAX 3D kino s plátnem o velikosti 22 x 27 metrů. Jelikož mě vždy fascinoval vesmír a hvězdy, volba programu byla jasná. Bohužel jsem se totiž mylně domníval, že mě čeká nezapomenutelná cesta vesmírem ve 3D. Místo toho jsem to po 10 minutách nudy a stavby teleskopu doprovázené otravnou němčinou raději zalomil do pohodlné sedačky a odpočinul jsem si po celodenním chození po halách muzea. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a vizuálne orgazmický pohľad do hlbín vesmíru ako takého za účasti najznámejšieho prostriedku, ktorý umožnil človeku vidieť tak mnoho tajomného tam vonku. Očakával som síce trošku viac hviezdnych a vesmírnych záberov a menej sa venovaniu oprave teleskopu, avšak aj to málo bolo úžasné. Už v 2D to bola pecka a neviem si predstaviť, čo to muselo byť v 4D. Vydarený krátkometrážny dokument. 75 % ()

Reklama

owwidius 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedat ze je to reklama na IMAX technologiu. Trailer bol dost fasa, ale inak je to klamanie telom a ukazka marketingu. Je to 40min dokument, ale dnes je uz zopar prikladov, ked aj dokument vie byt epic. Toto je ale take dost vseobecne, chce toho povedat (zbytocne) vela, pricom tych naozaj epic zaberov je len zopar, ked mali astronauti v ruke IMAX kameru – ale zas tieto sceny su fakt cool, nevedel som sa vynadivat, za to tu 4tu hviezdicku v pohode dam. [#40/2015] ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Velice krátký dokument, jako bývaly ty, které byly u nás krátce po otevření IMAXu. Mimochodem teď mě napadlo - proč to nepromítali jako před film před Gravitací? To by bylo parádní kombo. Já jsem upřímně čekal více prostoru věnovaného samotnému teleskopu a jeho úpravám, někdo zase slintá po více záběrech nekonečného vesmíru. Dokument toto dělí přibližně půl na půl, takže úplně spokojený nebude asi nikdo. Ale pořád je to mnohem lepší podívaná, než třeba vaření s Láďou Hruškou, žejo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překrásný 45 minutový dokument o výpravě do kosmu. Mnoho lidí si zde stěžuje na nezajímavost. To já nemohu ani náhodou. Mně to přišlo zajímavé více než dost. Vesmír miluji a z této oblasti mám nakoukáno více než by bylo zdrávo. Tento dokument se nestaral až tolik o taje a pozoruhodnosti vesmíru, jako spíš o samotnou výpravu astronautů. Divák dostal možnost zhlédnout život atronautů v jejich lodičce, jejich určitě velmi psychicky náročné okamžiky při opravě teleskopu, či nácvik těchto oprav. Záběrů z teleskopu příliš mnoho naservírováno nebylo. Každopádně ty co naservírovány byly jsou velmi působivé a byl by hřích si je promítat v nižší kvalitě než je ta maximální možná. Mně se to celkově líbilo, a to tak že velmi. 4* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama