Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, vědecky založený muž, žije osaměle, vzdálen světu a hluku. Ženy jsou pro něho zcela neznámým pojmem. Teprve když mu otec jednoho dne objasní výhody manželství, přehodnotí mladík radikálně své životní priority. (NFA)

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Francouzsky "soupirant" - ten, který vzdychá (touhou) - není nápadník; ten se stará jen o jednu ženskou, "Záletník" či "Sukničkář" vzbuzují jasnější (vizuální) představu. Film Pierra Étaixe je inspirován především němými filmy Bustera Keatona. Étaix však ke standardním gagům přidává ještě něco navíc, něco jako fancouzský šarm. I striktním omezením dialogů se film blíží němým groteskám, ale jiná doba má přece jen jiné mravy. Pozn. 1:Film byl v roce 2013 skvěle restaurován při dohledu samotného mistra. Pozn. 2: Dlužno přiznat, že nejvíc se mi líbil televizní klip (porovnejte se soudobými) písničky "O, toi l'amour" v podání Béatrice Arnac. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Étaix nezapře lásku k němé grotesce. Jeho snílkovství je odsouzeno k řadě zklamání i trapnosti. Film střídá zběsilé dávkování gagů s pozvolným gradováním. Rozhodně ne pro každého, ale já si Nápadníka užil. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v prvním obraze stane z raketoplánu obyčejná propiska, víme, že Pierre Étaix je i zde ve formě. Ze začátku si pohrává se zvukem, pak přijde skvělá scéna, kde doslova tančí mezi krásnými představami a nemilosrdnou skutečností. Humor je zde - jak jinak - především vizuální (ke konci dojde i na scénku z varieté, kde se Étaix musel cítit jako doma a kde předvedl třeba triky s cigaretou). Není to nejlepší Étaixův film, ale mě rozhodně potěšil. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama