Reklama

Reklama

Doktor smrt

  • USA Final Patient
všechny plakáty

Obsahy(1)

Věčné mládí je vykoupeno cenou, vedle níž je smrt pouhou úlevou. Vysloužilý doktor Daniel Green odhalí tajemství věčného mládí. Dva zvědaví studenti medicíny se snaží tuto hádanku rozluštit. Zjistí ale, že doktorův „zázrak“ je vykoupen děsivou cenou. Cenou mnohem horší, než je pouhé stárnutí a smrt. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle promarnit dobrý námět a zápletku.... A ještě to natáhnout na neskutečně přestřelenou délku. Trošku přitvrdit, občas hodit nějakou akci a ubrat kecání, byl by z toho skvělý hodinový díl horrorového seriálu. Takhle rozporuplné pocity jsem u nějakého filmu vážně neměl. Ta zápletka a úvodní minuty filmu mě vážně bavily. I počáteční budování atmosféry, která tam byla a slibovala dobré pokoukání sice komornějšího, ale přesto napínavého příběhu. Některé scény a záběry opravdu stály za to. Jenže scénárista to nezvládl, všechno nakonec utopil v nicotě a režisér se střihačem tomu zařazením několika naprosto zbytečných a neúměrně natahujících scén (retro scény tam vůbec nemusely být) už je podrazily již tak nejisté nohy. Druhá půle filmu se pak utopí v bahně ničeho tak hluboko, že už to nezachrání ani docela povedený začátek (když doktor zčal vyprávět jak jej navštěvuje syn, běhal mi mráz po zádech - v tomhle pohledu jedna hvězdička určitě za skvělého Billa Cobbse). Chybělo opravdu maličko, abych s tím filmem byl spokojený. 2,5* ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Doktor smrt" si hraje na velké napětí a snaží se v divákovi zanechat strach, ale zatímco sledujeme nudné a nezáživné scény, v hloubi duše si přejeme, aby byl už tohoto utrpení navždy konec. Nezlobte se na mě, ale když se dá do filmu parta šašků, tak co jiného si přát? Stopáž se mi zda velice dlouhá. Dlouho se ve filmu nic neděje a když je tam konečně něco zajímavého, tak z toho pak diváka akorát rozbolí břicho, protože to není to, co očekával Herecké "hvězdy" které vyhasly jen, co film vyšel na DVD, ve mně zanechaly nechuť a nenávist. Nechuť z toho, že nepredvedli téměř nic a nenávist, že si vůbec dovolili jít do filmu, čímž "Doktoru smrtakovi" uskodili. Navíc film si rozhodně nepohrál s originalitou. Teď je na mysli fakt, že něco málo (no to úplně stačí ) bylo okopírováno z "Psycha" z roku 1960, což mi přišlo jako velká drzost! Jedná se o to, že doktor Green má manželku a není ji vidět do obličeje (stejně tak jako Norman měl matku a viděli jsme jí až na konci). Navíc, když se Green bavil s chlapci, kteří jako hvězdy vstoupili do světa filmu, ale za sebou zanechali akorát prázdno, jako by ve filmu vůbec nebyli, tak z pokoje volá paní Greenová s hlasem jako by byla duch (pamatujete na Normana, kdy se s ním matka hádala? A totožnost hlasů je velice shodná) Nevím, zda si tvůrci mysleli, že skryjí svojí neoriginalitu, ale já je rozhodně prokoukla. No závěr je taková shnilá třešnička na dortu s pěkně hořkou náplní Zatímco film se snažil diváka pobavit po těch "skvělých" 90 minutách, pak teda přišlo to, co nikdo nečekal. Závěrečná scéna v domě doktora Greena mě přesvědčila o tom, že film opravdu nic nedokázal. Samé kecy, kecy a kecy a když přišlo odhalení Greenovi ženy, tak z toho divák neměl téměř nic. Kamera snímala jen plno krve a pak na ně Greenová vybafla a... KONEC! Všude tma. Film vůbec nenaznačil, co se stalo. Prostě blbost. Pak tu máme nemocnici a jediného přeživšího a pod postelí něco číhá...! No a to je vše. Film zplácal do sebe všemožné "ingredience". Tohle prostě ne! Závěr opravdu zklamal. Navíc ten, co přežil na tom byl mnohem hůř se zraněním, než jeho kamarád, takže nelogika jako hrom! Ale vlastně žádné překvapení. Lepší si nic neslibovat, že to bude bůhvíjaký trhák, ale mohl být, kdyby tvůrci nespěchali a dali do toho více práce a snahy... No možná, že by to fakt dopadlo líp, ale teď už je pozdě a co vzniklo, zkrátka vzniklo... ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

OOhhh, dost slaby thriller, ktory disponuje asi len dvoma lakackami a to aj tiez nie moc napatymi, aby ste sa ich mali nejako extremne bat. Poslednych asi 15 minut sa nieco dialo, ale koniec filmu by bol akoby nedokonceny. Nepochopil som tu staru zensku preco bola taka vysinuta a kde sa na konci filmu zobrala pod postelou zraneneho pacienta. Hmmm, o com tvorcom tohoto filmu vlastne islo? A prazdne obaly s cukrikov roztrusenych vsade po dome som tiez nepochopil, asi naznacovali ze ich mrtvy syn mal rad a krmil sa nimi ako duch? Neviem, je to taky mix chaosu a filmova zapletka je take mensie psycho, ktore nema logiku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doktor smrt měl docela slušný námět, který ovšem režisér nedokázal i vinou malého rozpočtu naplno využít a v konečné fázi se z toho stal hodně podprůměrný film, který od úplné blamáže zachrání pouze začátek a posledních pár minut. Jinak je to ovšem ztráta času. Nejvíc mě asi potěšil Bill Cobbs, který předvedl průměrný výkon. Roky se už na něm podepsali, ale pořád ještě má co nabídnout. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude horší a tak jsem byl nakonec celkem překvapen. Poslední pacient rozhodně stojí alespoň za jedno podívání. A nekupte DVD za pade. Přidám pár dodatků, které zde ještě nejsou - snad mi to zas nikdo nesmaže: Režie - Jerry Mainardi, scénář - Jerry Mainardi , Michael J. Mainardi a třeba hudba - Ron Burns. ()

Zajímavosti (3)

  • Film získal na Trentonském filmovém festivalu cenu za nejlepší scénář a cenu Richarda Kinda pro nejlepšího herce, kterou si převzal Bill Cobbs. (Terva)
  • Jerry Mainardi byl za snímek v roce 2006 na New York International Independent Film & Video festivalu oceněn za režii, scénář a produkci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bucks County v Pennsylvanii a v Camdenu v okrese New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama