Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

Reklama

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama