Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Robertek Pattinson nebo někdo z jeho decentně krvesajných příbuzných projevil nekrofilní sklony, ošukal zombie samici, jejich hybridní infekční děcko někoho kouslo a tak se svět dostal do problémů: čvachtaví zombupíři po nocích shánějí gáblík - nějaké to šťavnaté lidské masíčko. Jsou rychlí, jsou silní a nebýt jejich smrtící světloplachosti a alergie na ostré dřevěné předměty v těle, nedokázal by se jim postavit ani sám Mistr. Naštěstí zombupíři mají své slabiny, proto novodobý VanHelsing může zaučovat v zabíjení mrtvých osiřelého puberťáka, pomáhat ženám (přestože vypadají jako James Coburn) a škádlit fanatické církevní pozůstatky. Atmosféra se povedla, pomalejší tempo nevadilo, neznámé ksichty herců nebyly vůbec ke škodě, čekala jsem akorát poněkud bombastičtější akční scény. Nic nového pod sluncem (jedno překvapení teda filmu musím uznat), ale pro příznivce zombie subžánru celkem pohodová podívaná. 71% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě to připomnělo Zombieland. Pouze s tím rozdílem že zde chybí humor a také zombie. Ty jsou nahrazeny upíry, kteří nejdou zase tak snadno zabít. Docela působivý cestopis, kdy skupinka lidí putuje z bodu A do bodu B. Na Stake Land se brzy zapomene, přecejen podobných filmů v poslední době vzniklo povícero, přesto večer uprostřed pracovního týdne dokáže zaplnit. PS: Druhá projekce filmu přisuzuje hvězdu navíc. Vůbec se nejedná o průměrný film. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam trošku prehnané 4* a to hlavne kvôli nadšeniu tvorcov, ktoré cítiť z toho filmu. každopádne ho odporúčam všetkým fanúšikom ságy Twilight (ironicky) a všetkým jej odporcom (srdečne). Upíri sú tu pozombičtení (alebo zombíci poupírení?) a celkovo sa mi nápad urobiť zo survivor zombíckeho žánru upírsky neowestern na štýle "Cesty" zapáčil od začiatku. Hlavný hrdina (Nick Damici), ktorý je aj spoluscenárista, vytvoril naozaj drsného a ostrieľaného zálesáka/huntera a ťahá to ako ťažný kôň. hovorím - možno prehnané 4, ale skromnosť tohto filmu je v opozite k jeho účinku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama