Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Morien 

všechny recenze uživatele

Country a salutování? Napalm na takovýhle postapokalypto. Here Be SPOILERS. Jsem nešťastná z toho, že film nebyl víc absurdní/černá komedie. Film působí hodně jako dílo zanícených fanoušků a jako takový se bere velmi vážně. Obsahuje naprosto famózní záběr upíra v santovském obleku, ještě k tomu v krásném celku z profilu. Kdyby byl celý film jako Santa-upír, vřískám nadšením. Takhle jsem jenom vcelku nadšená ze spousty zajímavých detailů a přehlížím to, co vnímám jako chyby. Ovšem oceňuji, že film neskončil spásou světa. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na velkom platne, paradoxne aj pri svojom minimalizme, je ta bezutesne depresivna atmosfera beznadeje navykovo pohlcujuca (v obrazovej i zvukovo-hudobnej zlozke). Akcia tiez ziskava na prehladnosti a mozny negativny efekt " iba recyklacia vsetkeho, co ste doteraz mohli vidiet v danom zanri" je zatlaceny do uzadia. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Upíři, zfanatizované kudlanky, upíří zfanatizované kudlanky a všichni děsně žerou nepostižené sapientní Homouše. Další zdařilá chuťovka, predikující, že se globálního oteplování, Íránu a Mayského kalendáře rozhodně bát nemusíme, protože dojedem na Drákuloviny a Vatikánský firemní manuál. I za drobky ze stolu megalomanských židovských producentů se dá zmáknout naprosto dokonalý "cestovní film", který s přehledem spláchne do hajzlu všechny ty předražené Bayovské vize, že nám jednou pustí žilou nejbližší vrakoviště a jedinou obrannou baštou bude Transka LaBlaf a Bárbie Lišková! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka různých postapokalyptických thrillerů, nejvíc pak 28 dnů poté a Cesty. Sice tu máme místo zombie nákazy nějakou upíří epidemii, ale "příběh" zůstává pořád stejný. Někde v bezpečí přečkat noc, možná pochytat pár hnusných krvesajů a přes den se posunout o kus dál. Taky tu samozřejmě zazní myšlenka, kdo je vlastně horší svině. Jestli upiři, nemyslící stroje ženoucí se pouze za potravou, nebo prachprostí lidé. Jenže režisér Mickle není Romero nebo Boyle, nedisponoval velkým budgetem, a tak se tu drtivou stopáž snímku hlavně chodí, mluví a občas nahodí ztrápený výraz ve tváři. Body k dobru jsou určitě masky a to, že Myersova neteř Danielle Harris dostane, co si právem zaslouží. Nejlepšími momenty zůstávají "výsadek" z helikoptéry a úvodní desetiminutovka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková více hororová a depresivní Cesta s upírama. Atmosféra , která vykresluje zemi, po které už kromě upírů a náboženských fanatiků chodí jen několik přeživších, je místy opravdu až deprimující. Skvěle napsaným a zahraným postavám musí ale i tak člověk fandit. Jen škoda, že ke konci se to až moc béčkově zvrhne a už to ztrácí svoje kouzlo. I tak ale velké překvapení. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama