Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hrozný!! Teda takhle nasranej na nějakou novinku jsem nebyl ani nepamatuju!! Jako mě osobně nevadí vykrádání, remakování, opakování klišé atd. Ale co je moc, to je moc i na mě. A tady tohle je opravdu příliš!!! Pomalej utahanej děj o ničem. Postavy nesympatický, nezajímavý a otřesně zahraný. Akční scény hrozný, trapný, špatná choreografie a je jich málo. Přemrštěná stopáž, která mě úplně týrala nudou. Film se ubírá od ničeho nikam. Jeho trapná klišovitost, všechno zde už 100 x bylo, prostě nééé!! Takhle NE!!! To že někdo zaměnil "zombáky a nakažený" za upíry je snad ještě větší výsměch postapokalyptickým akčním dramatům než celej trapnej zbytek filmu... Tohle teda mi fakt nesedlo, je to kravina, nemá to žádnou hodnotu, v ničem!! Maximálně v maskách upírů ... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma "něco nás chce ve spustošeném světě sežrat survival", kterých tu už byly tři prdele (a z toho minimálně jedna prdel dopadla líp). Ze začátku jsem si docela pomlaskávala a říkala jsem si, že je to lepší než třeba nedávnej zdlouhavě natočenej Battery, abych po padesáti minutách v názorech otočila. Ona to zhruba po té polovině totiž fakt začne bejt jen sama sebe opakující nuda, která už de facto nic nového nepřinese a mě i ze začátku sympatické postavy začaly lízt krkem a v duchu jsem zvedala palec za to, aby do nich už konečně nějakej ten upíří zombec zaryl zubany. 50% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ať mi úplně všichni vlezou na záda, řekl jsem si a po opravdu dlouhém zvažování to zvedám na pět hvězd, i když ne úplně čistých. Hlavně za atmosféru, hudbu, neotřelé herce, kde hlavně Nick má koule a pak už jen za ten celkem jednoduchý příběh o hledání vysněné země. Takhle já si nějak představuju horor, jasná, přímočará akce, celkem snesitelné triky, kamera a tohle všechno úplně stačí. A to jsem se chtěl původně dívat na jiný japonský film, naštěstí jeho kvalita mě úplně odradila a tak jsem sáhnul s povděkem po Stake Land a teď už vím, že jsem udělal velice dobře. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama