Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ať mi úplně všichni vlezou na záda, řekl jsem si a po opravdu dlouhém zvažování to zvedám na pět hvězd, i když ne úplně čistých. Hlavně za atmosféru, hudbu, neotřelé herce, kde hlavně Nick má koule a pak už jen za ten celkem jednoduchý příběh o hledání vysněné země. Takhle já si nějak představuju horor, jasná, přímočará akce, celkem snesitelné triky, kamera a tohle všechno úplně stačí. A to jsem se chtěl původně dívat na jiný japonský film, naštěstí jeho kvalita mě úplně odradila a tak jsem sáhnul s povděkem po Stake Land a teď už vím, že jsem udělal velice dobře. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Upíři, zfanatizované kudlanky, upíří zfanatizované kudlanky a všichni děsně žerou nepostižené sapientní Homouše. Další zdařilá chuťovka, predikující, že se globálního oteplování, Íránu a Mayského kalendáře rozhodně bát nemusíme, protože dojedem na Drákuloviny a Vatikánský firemní manuál. I za drobky ze stolu megalomanských židovských producentů se dá zmáknout naprosto dokonalý "cestovní film", který s přehledem spláchne do hajzlu všechny ty předražené Bayovské vize, že nám jednou pustí žilou nejbližší vrakoviště a jedinou obrannou baštou bude Transka LaBlaf a Bárbie Lišková! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková více hororová a depresivní Cesta s upírama. Atmosféra , která vykresluje zemi, po které už kromě upírů a náboženských fanatiků chodí jen několik přeživších, je místy opravdu až deprimující. Skvěle napsaným a zahraným postavám musí ale i tak člověk fandit. Jen škoda, že ke konci se to až moc béčkově zvrhne a už to ztrácí svoje kouzlo. I tak ale velké překvapení. 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Dlouhé putování zničenou zemí, v níž řádí zombie (kteří jsou ve skutečnosti upíry, i když vypadají jako vlkodlaci) a k tomu parta mordýřských křesťanů, která tyto občas používá coby živých bomb. Nepříliš chtěným bonusem je pak Kelly McGillis (ano, ta luxusní kočka z Top Gunu, případně Weirova Svědka), kterou v roli přestárlé jeptišky pozná asi jen málokdo. Stake Land má spoustu much, zároveň mu však nelze upřít i jistý špinavý půvab. Rozhodně jsem se nenudil, a to ani když příjemně pomalé tempo (v pravý čas šikovně prokládané nějakými těmi napínavými situacemi) ke konci ustrne na rychlosti skomírajícího šneka. Závěrečný zloun (respektive nesmyslnost jeho vzniku) je pořádným flekem na pošmourné kráse Stakelandu. Plusem je pak poměrná nepředvídatelnost umírání jeho hrdinů. Vcelku dobré, ale určitě ne pro každého (viz komentář Ony). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná hovadina. Jako mnoha dalším zdejším hodnotitelům, mezi které patří především feťáci a zloději, ale to jsem odbočil. Zkrátka mi film svojí myšlenkou připomíná film Cesta, kde hlavní roli stvárnil Aragorn. Ovšem je tu jeden zásadní rozdíl, tento film je skoro nekoukatelný. Pouze hudba tvoří jakýsi malý zázrak vyčnívající nad zbytkem filmu. Herecké výkony, děj a další podobné nesmysly, které se mi nechce vypisovat se pohybují někde kolem venkovní teploty v Rusku. Bohužel ve zdejším hodnocení není možné zajít až tak hluboko do minusu. Udělím tedy hodnocení teplotě v Rusku nejbližší. ODPAD! Bál bych se potkat člověka, kterému se tohle snad jen ve skrytu duše upřímně líbilo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama