Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po agresívnom úvode, evokujúcom ďalší z radu béčkových zombie masakrov, sa zo Stake Land postupne vyklube putovnícka dráma osamelých duší po postapokalyptickom svete, v ktorom niektorí ľudia nie sú o nič lepší než obávaní "upíri" (nenapísal som niečo podobné o The Road?). Dobre vybraní herci dávajú postávám reálne rozmery, film neobsahuje žiadne lacné klišé ani neservíruje samoúčelné násilie a krv, a je sprevádzaný kvalitnou hudbou v podobe smutných klavírových či sláčikových motívov, ktoré dotvárajú tiaživú atmosféru beznádeje. Napokon tak ide o úplne iný, o triedu lepšie zrežírovaný a “žánrovo vyšší” film, než by ste čakali. Štyry hviezdy dávam v rámci nízkorozpočtoviek. Keby šlo o 100-milionové áčko s Willom Smithom, vyžadoval by som sofistikovanejší scenár a zostal pri troch hviezdach. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ponurý a ze všech sil vážný horror s depresivní neútěšnou atmosférou a excelentně děsivými zombie-upíry. Tedy velmi dobrá horrorová kombinace, jejíž scénář by navíc vystačil snad na dva filmy. Příběh je rychle vyvíjející se pestrá mozaika konfrontující tuláky s řadou postav i míst, ve kterých zomíci nejsou zdaleka jedinou hrozbou. Je znát, že režisér není žádný matador a že peněz na to dostal jak školák na svačinu, Stake Land ale i tak zůstává velmi sympatickým filmem, co vydřel z minima maximum. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Dlouhé putování zničenou zemí, v níž řádí zombie (kteří jsou ve skutečnosti upíry, i když vypadají jako vlkodlaci) a k tomu parta mordýřských křesťanů, která tyto občas používá coby živých bomb. Nepříliš chtěným bonusem je pak Kelly McGillis (ano, ta luxusní kočka z Top Gunu, případně Weirova Svědka), kterou v roli přestárlé jeptišky pozná asi jen málokdo. Stake Land má spoustu much, zároveň mu však nelze upřít i jistý špinavý půvab. Rozhodně jsem se nenudil, a to ani když příjemně pomalé tempo (v pravý čas šikovně prokládané nějakými těmi napínavými situacemi) ke konci ustrne na rychlosti skomírajícího šneka. Závěrečný zloun (respektive nesmyslnost jeho vzniku) je pořádným flekem na pošmourné kráse Stakelandu. Plusem je pak poměrná nepředvídatelnost umírání jeho hrdinů. Vcelku dobré, ale určitě ne pro každého (viz komentář Ony). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na velkom platne, paradoxne aj pri svojom minimalizme, je ta bezutesne depresivna atmosfera beznadeje navykovo pohlcujuca (v obrazovej i zvukovo-hudobnej zlozke). Akcia tiez ziskava na prehladnosti a mozny negativny efekt " iba recyklacia vsetkeho, co ste doteraz mohli vidiet v danom zanri" je zatlaceny do uzadia. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama