Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena, spisovatelka, se dostala do svízelné situace. Je rozvedená, musí se starat o dvě školou povinné holčičky a nemá rameno, na němž by si poplakala. Někdy se nějaký muž, tedy řekněme rovnou chlap, najde, ale bez pořádné lásky to není ono. Nedá se říci, že ambiciózní autorka, která chce za každou cenu prorazit, na situaci nenese žádnou vinu. Je tak trošku feministka svéhlavička, ale jen trochu: konec konců, taky potřebuje nakonec někoho, kdo zašroubuje žárovku. Její dcerky jsou velmi chytré a mají po mamince velkou fantazii. Svými dětskými, vážně míněnými zásahy do matčina života, komplikují situaci. A tak, jestli nakonec najde rodina tatínka, je ve hvězdách. Možná, že postačí věrný a dobrý přítel... a jednou, kdo ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Mierne povrchný príbeh, avšak strasti rodinky na čele s Aňou a jej nezbednými deťmi mnohokrát vyvolali na mojej tvári úsmev.....a tie hlášky tých deciek stáli zato......Divnovlásky sú tak trochu iné - divné...ich spracovanie je rozhodne nie po vyšlapanej cestičke....ale mňa tento televízny počin príjemne prekvapil a urobil mi dobrú náladu..... ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Styl filmu vůbec není špatný, ale chtělo by to trochu zrychlit či lehce „dochutit“. I když mám pro AG slabost (stejně jako na zbylé dva z tria), toto bylo nějak divné. Jako nejpůsobivější scéna se mi jevilo, kdy AG navštíví Tomáše Matonohu a pokouší se mu vnutit svá dílka. Ta prázdná slova... Fakt nyní existují děcka, která napadne, na půdě plné sena, blbnout se zapálenými svíčkami?! Vždyť by tam kvůli alergii ani nevlezla! ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Je to o jedné neskutečně blbé krávě, co se nad vším a nad každým ofrňuje, neustále se tváří jako že dělá světu obrovskou laskavost že vůbec JE, přitom je fyzicky za zenitem, duševně průměrná ve všech směrech, a se dvěma fakanama na krku. Rozkrok rozevírá jako na povel jen zmrdům ve velkým autě, a když už, po zásluze životem vytrestaná, najde magora, co by jí měl i rád, je vlastně jen znuděná a zklamaná. Jako já chápu, že je tohle životní pocit většiny českých žen 30+. Chápu a přeju jim to, dokud nezačnou u sebe, ono to štěstíčko samo nepřijde. Geislerová to zahrála famózně, hlavně proto, že podle mě nic moc hrát nemusela. Ale PROČ se proboha tohle točí, to mně hlava nebere. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Načervenalá knihovna s předvídatelným koncem. 1)  Inu, vidím to jako docela těžkou volbu. Chtěl bych 30letého Jana Dolanského (pouliční Dýda), šaramantního 42letého Jiřího Langmajera (bohatý producent Jiří) anebo 30letého Pavla Lišku (spolehlivý manuál Béďa)? Přitažliví jsou všichni tři, bral bych je okamžitě._____ 2)  Jen Annu Geislerovou (spisovatelka Xenie) ne. Chová se jako pitomá káča. Navíc platí nomen omen - jméno její postavy mi evokuje princeznu Xénii z Arabely a tu, věř mi, nechceš._____ 3)  Knihu jsem nečetl. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Divný film to je asi nejvystižnější slovo pro tenhle televizní snímek podle předlohy spisovatelky Obermannové. Původní knihu neznám, ale jak jsem slyšela bude asi výrazně lepší než film. U Divnovlásek se každou chvilku divíte, protože mají tolik podivných a nereálných momentů podle kterých by racionální člověk nejednal a nechoval se a z toho zase chvilku máte pocit – ano, tohle je scéna z obyčejného života. Čili jako na houpačce. Je to divný film, ale co to určitě není – není to komedie, to ani omylem. Jen divný až hodně zvláštní televizní produkt, který už podruhé vidět opravdu nemusím, i když jisté kvality nabízí, ale evidentně pro někoho jiného než pro mě. 35% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Televizní film je adaptací stejnojmenné knihy Ireny Obermannové. (Olík)
  • Hřbitov, na kterém se točily scény tohoto filmu, patří ke kostelíku v obci Chvojínek. (Brtniik)

Reklama

Reklama