Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně ne, chtěl bych napsat pořád lepší lovestory než Twajlaj, ale v tomto případě to snad ani nejde. Film založený na změně charakteru pana Patizóna zjevně nefunguje a to díky jeho herecké neschopnosti a jeho výrazu "au kdo mně tam zezadu strká prsty". Osobně mám rád dobové filmy a jsem ochoten u nich odpustit nějakou tu hloupost, ale tady to jednoduše nejde. Pozor film není vhodný ani pro koukání s přítelkyní, která Patizóna může. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť přínosný film, který celou dobu jede na jistotu a nepřichází s ničím nápaditým nebo zajímavým. Donnellan s Ormerodem si sice jsou vědomi nadčasovosti, kterou románová předloha nabízí, nejsou ale schopni tento potenciál plně využít. Režijně jde o klasický standard, kdy všechno funguje, jak má, prostředí je vytvořeno velmi dobře, kostýmně taktéž bezproblémové. Překvapivě nevadí ani Robert Pattinson, který si roli svým způsobem užívá a má-li být hejskem a bezohledným frajírkem, je ve své kůži. Jakmile se po něm chtějí emotivnější scény, uchýlí se k přehrávání a nezvládá je. Uma Thurman je vynikající, ale chybí u ní jasnější motivace, Kristin Scott Thomas je taktéž výborná, bohužel to, co musí hrát, vypadá směšně, což ale není její vina. Christina Ricci taktéž výborná. Filmu by taky prospělo, kdyby tvůrci děj aktualizovali a přesunuli ho do dnešní doby, to by pak získalo na aktuálnosti a mohlo to být o trochu zajímavější. Takhle to je lehký nadprůměr, který se drží až moc při zemi. 60% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kristine a Uma předvádí herecký talent, "sluníčko" Christina navíc i hezký kukuč, z Pattinsona mám smíšené pocity - buďto měl opravdu hrát rozpolceného muže a odvedl výborný výkon, nebo hrál blbě, protože jsem nedokázal rozlišit, jestli se tváří dojatě nebo nenávistně. Takže po herecké stránce dejme tomu spokojenost, po příběhové to mohlo být lepší. Maupassant to napsal vtipněji. Film u hodně pomáhá dobrá hudba. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Už jsem zažil horší školní filmové projekce.Miláček je přesně tím typem filmu,ve kterém všechno funguje zhruba tak,jak má.Všechno je hezky natočeno,k filmu zní příjemná hudba,dobové kulisy vypadají dobře.Celek je ale přesto hlavně nevzrušivou,na pohled hezkou,ale zoufale neosobitou literární adaptací,do které zkrátka nezkušené duo režisérů nedokázalo vložit duši a dostatečně ji uzpůsobit filmové řeči.Přitom příběh skýtá potenciál na drásavou sondu do duše nepříliš bystrého,ale šarmantního muže,kterého pohltila touha po životních slastech a je schopen udělat vše pro to,aby jich docílil.Stačilo ustoupit od líbivé a přespříliš učesané stylizace,více se soustředit na politický a novinářský podtext filmu a dát větší prostor postavě Umy Thurman,která je jednoznačně tím nejzajímavějším,co film nabízí.I ostatní představitelky ženských rolích potěší,sám Pattinson pak podává silně nevyrovnaný výkon,kdy se zmítá na hraně mezi perfektním vystižením bezohledného floutka a chabým přehráváním.Ovšem ani on mi výrazně nevadil,což se dá říci o celém filmu,který možná mohl být lepší,ale i tak jde o solidní,i když možná až příliš standartní adaptaci,která si dokázala udržet mou pozornost a v některých směrech mě dokonce i velmi potěšila (třeba možnost po delší době vidět Christinu Ricci na velkém plátně).Každopádně šlo o rozhodně příjemnější zážitek,než by mi poskytla dvouhodinovka konverzace z němčiny,které bych jinak jistě neunikl. 65 % ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No. Jediný důvod, který mě přiměl, abych se na tenhle film podívala nebylo dost divné obsazení, ale, že je to podle známé novely. Vidět se to dalo, ale znovu už bych se na to nepodívala. Příběh byl dost zvláštní a herecké obsazení (snad kromě Umy Thurman) bylo dost hrozné. Naprosto nejstrašnější výběr byl ale, jak jinak, výběr hlavního herce. Opravdu nepochopím jak někdo mohl zrovna takovouhle roli nabídnout Pattinsonovi, který mě v tomhle filmu už definitivně přesvědčil, že neumí hrát a že jediné dva jeho výrazy jsou naštvaný a ještě naštvanější. 3* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv ve filmu sledujeme "Paříž 1890", exteriéry byly natáčeny v Maďarsku, konkrétně v Budapešti. Během filmování bylo rovněž hojně využíváno twickenhamské studio. (Robbi)
  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)
  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama