Reklama

Reklama

Máňa

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1992, 18 min

Obsahy(1)

Sugestivní výpověď čtyřiadvacetileté recidivistky Marie, t.č. ve výkonu trestu. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

paascha 

všechny recenze uživatele

Časosběrné dokumenty mám moc rád, ale tady jsem řval vzteky od prvního záběru. Hnusná osoba Máňa, která celý život lže, krade a sedí v lapáku, je tu podávána na stříbře jako celebrita. Mě osobně uráží, když se z takového parazita dělá hrdina a celý film jsem tlačen k sympatizování s ní. Ubránil jsem se... ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Nutná potreba exhibicionizmu, vystrašenie zdeptaním vo väzení, stratou ideálov a na dôvažok i zubov. Trosiek je na svete stovky aj takých takých čo si za to môžu samé. Film nevyvoláva sentiment ale skôr odpor a zhnusenie z danej osoby. Pochybujem, že to bolo cieľom.. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Postava Máni zajímavá, nicméně mi přijde, že je to celé strašně nešťastně (až hyenisticky:)) udělaný. Srdceryvné zpovědi jsou ještě podkreslovány vážnou hudbou, aby opravdu žádné oko divákovo nezůstalo suché. A vůbec celé je to strašně tendenční a prvoplánové. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

No vida, když si Špáta pustí do filmu trochu ženské empatie a nevybere si prvoplánově hezoučké téma, hned je na co koukat a hlavně o čem přemýšlet. Nezaujímání hodnotícího stanoviska v tomhle případě celku hodně prospívá, každý se může rozhodnout, zda se bude spíš třást odporem nebo dojímat, každý tak může zjistit něco sám o sobě. Ještě kdyby si mistr odpustil ty bombastické hudební motivy hrané na lacině znějící synťáky, okaté smyčky ďábelského smíchu se spoustou dozvuku a podobné obezličky. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Asi první dílo svého druhu u nás. Nemyslím si, že se Špáta snaží o citové vydírání diváků (Rosomak), a už vůbec ne o levicovou agitku (Rhed). Zkrátka zachycuje jeden z elementárních rozporů v člověku obsažených a zda se bude dojímat, vysmívat, mudrovat, nebo cokoli jiného, je na divákovi samotném. ()

Zajímavosti (2)

  • V dokumentu jde několikrát zahlédnout pohybující se mikrofon. (Duoscop)

Reklama

Reklama