Reklama

Reklama

Bill Bailey's Remarkable Guide to the Orchestra

(pořad)
všechny plakáty
Komedie / Hudební / Stand-up
Velká Británie, 2009, 60 min

Scénář:

Bill Bailey

Obsahy(1)

Další z Baileyových komediálních vystoupení. Tentokrát vystupuje před svým největším publikem v aréně Wembley společně s filharmonickým orchestrem BBC. Bailey nám svým nezaměnitelným způsobem představuje jednotlivé nástroje orchestru, styly hudby i jednotlivé skladby. (KrystofD)

Recenze (14)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho (protože naposled mě hudební čísla spíš otravovaly), nakonec ale Remarkable Guide to the Orchestra působí jako vystoupení s nejmenším počtem hluhých míst (patrně i pro kratší stopáž, nicméně...). Vyprávění působí líp jako ucelenej soubor, ubírá se jasnym směrem, už se tolik neodbočuje, Bill si navíc užije víc pantomimy. Po cockeyovskym Williamu Tellovi jsem měl regulérní chuť zatleskat a epický bylo i sborový hraní na zvonky. --- "Bassoon players are actually obsessed by the Bee Gees" ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že mě hudební téma bude nudit, že je pouze pro hudební znalce. Jenže Bill Bailey připravil tak skvělou show, která je sice postavena na výkonu symfonického orchestru, ale dokázal tam vpašovat humor, který osloví každého. Představuje téměř všechny hudební nástroje orchestru pokaždé s nějakým ALE a imaginární zápletkou. Zazní velmi známé melodie a pokaždé s esencí něčeho vtipného. Je zajímavé, že hudba má na nás takový vliv. Dokáže navodit důvěřivou náladu i vyjádřit nebezpečné prostředí. Celkově je vystoupení abnormálně příjemné a uklidňující. Člověk se pousměje nad detaily, hudebními narážkami, ale nepovažuje to za nudné či zdlouhavé. Dokonale vyvážené a pro celou rodinu. Určené pro hudební znalce i prostá hudební hovádka (jako já). Vážná hudba se po tomto orchestrálním stand-upu zdá více přístupná a zajímavá. Bailey dokázal, že to jde a že tu může bavit všechny - záleží jen na formě. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Bill se v některých vtípcích a mimice (pokud máte od něj nakoukáno vícero věcí) opět opakuje, tentokrát ale má v zádech celý orchestr i s dirigentem. A nové tématické okruhy a spoustu nástrojů ke hraní. Prostě Bill Bailey v plné parádě. A jako vždy parádní. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vynikající popularizace (zdaleka nejen) vážné hudby, obsahuje spoustu vtipů, bohužel pokud neznáte ani britské ani muzikantské prostředí, bude váš zážitek podstatně ochuzen. Ale i tak to stojí za to. "Je suis... docteur Qui." :) ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bailey je podľa mňa génius, a skláňam sa pred ním pre jeho muzikálny talent. Ako komik je výborný, žial opakuje moc často svoje vtipy, prípadne v nich zmení veľmi málo. Takže je dosť stereotypný pri veľkej časti svojich vystúpení. I keď teraz humor nebol v popredí, jeho Úvod do orchestra sa podaril skvelo. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey je skvělej!!! Ale tohle mě přeci jen nebavilo tolik jako jeho další vystoupení ´´Part Troll´´ nebo ´´Tinselworm´´. I když je fakt zajímavý, co všechno za zvuky může vyprodukovat filharmonickej orchestr... ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Hodně velký důraz kladený na ochestr, než na Billa samotného je tady vidět hodně. Trošku je to škoda, jelikož v předchozích Stand up show Bill chrlil jeden vtip za druhým a nestíhal jsem se nesmát. Tady jsem se smál jedině skvělým parafrázujícím výkonům BBC orchestru na známé melodie ... [ Darth Vader chasing ET on the horse ] ... bohužel jenom trojitou hvězdu. Jednu ubírám za jeho výkon, který prostě nebyl ten pravý a druhou hvězdu dolů za kombinaci anglického humoru s obřím orchestrem v Albert Hall... ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Bill má na hraní celý orchestr a předvádí co všechno jde hudbou vyjádřit a právě tu hravost.Když má někdo takový talent,jde to asi samo.A je úplně fuk jestli nějakou znělku znám nebo neznám!Jako protipól si jde představit třeba odporné svinstva jako Dara Rolins nebo kdokoli ze ''superstar'' a jejich teroristické,masové vraždění zvuku.Je mi až blbé těch pět nedat. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Humor Billa Baileyho je vážně jedinečný - najdeme tam totální mimoňství i sofistikované úvahy na nejrůznější témata, vše doplněné o výbornou muziku (ač je většina repertoáru čistě parodická, občas je to tak dobré, že by si to klidně vystačilo i na samostatném koncertě). JENOMŽE s orchestrem mi to nejde moc dohromady. Orchestr je pro mě vážná hudba (a doprovod pro rockový kapely:)) a jeho serióznost se občas s poskakujícím Baileym dost mlátí. Nejvíce je to patrné u starších fórků a songů. Plus Bailey najednou dělá instrumentální chyby, což si z dřívějška taky nepamatuju. Upřímně doufám, že po opětovném shlédnutí změním názor. ()

Levak.Bob 

všechny recenze uživatele

Bill opět nezklamal a připravil parádní show, ikdyž oproti jeho minulých představení je tohle převážně hudební. Nejvíc mě rozsekala ona skladba o tom jak hmyz ovládne zemi. Číslo s cowbelly si nenechte ujít, je to vpravdě úžasné! Také úvod do Cockney music, který převed i do Moonlight sonaty od Beethovena si zaslouží obdiv. ()

koci 

všechny recenze uživatele

Fascinující pouť do Baileyho světa hudby a popkultury. Prostě si to pusťte! Nějakej ten další díl americkýho sitcomu kvůli tomu stojí za to oželit... A pokud znáte Baileyho show "Is It Bill Bailey?", dostane se vám i pár starých známých čísel. ()

Paan 

všechny recenze uživatele

Manny z Black Books se opět chopil lžiček a předvádí, jak vypadá hudební škola hrou. Co víc dodat. Snad jen, že Docteur Qui a zvonky jsou úplně bez komentáře =). ()

Reklama

Reklama