Reklama

Reklama

Poslední mohykán

(TV film)
  • Austrálie The Last of the Mohicans (více)
Austrálie, 1987, 55 min

Režie:

Warwick Gilbert

Předloha:

James Fenimore Cooper (kniha)

Hrají:

John Waters

Obsahy(1)

Sokolí oko je mladý stopař, který byl vychován u Indiánů. Spolu se svým přítelem Unkasem má za úkol dostat své dcery britského důstojníka do bezpečí pevnosti William Henry. Kolem právě zuří francouzsko-anglická válka a proradný Huron Magua, který chce dívky unést, je na blízku... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Tento animák mě nějak extra nezaujal. Neoslovil mě svým výtvarným stylem (nepleťte si s podobou animace - proti té nic nemám), také neoslovil dějem - ačkoliv je námět hodně známý, tak mi zde přišel "křečovitě" podán. Celkově film nevyzněl, nezanechal ve mě nějaký hlubší dojem. Chválím autory, že ví kdy přestat - film má stopáž "tak akorát" ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je vhodné zfilmovat Posledního Mohykána jako komiks, ale jednak už byl zfilmován jako úplně všechno (takže kde brát další nápady) a druhák by mohl zaujmout mladší generaci... Ale ne takhle. Příběh, až na úvod a závěr, nebyl nejhorší, i když právě jimi (rozuměj úvodem a závěrem) se dost špatným stal, protože pokud někdo zemřít má, tak to není třeba upravovat do jakéhosi pochybného happy endu. Nakreslený je to taky nic moc, Italům se v roce 2004 kresba povedla mnohem lépe. Jo, a Sokolí oko není mladý stopař, rozhodně ne v Posledním Mohykánovi (pokud ho někdo, s prominutím, nez...prasí), a v tomhle zpracování už vůbec ne, když je zde přítelem Čingačgúka (což je velmi správně) a plk. Munroa (což je trochu horší). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ach, Austrálčania... Vykastrovanie predlohy by mi ešte nevadilo (veď to urobil aj Mann), ale postavy konajú ako blbci, sú škaredo nakreslené (čo je zrejmé hlavne u žien, ale aj rozlíšiť Maguu od Unkasa je občas problém). Absencia dramatických mometov je úsmevná, hlavne keď Čingačgúka zabijú hneď v úvode (a je to fakt trápna smrť). Bieda... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Známy Cooperov príbeh tentoraz prevedený do animovanej podoby. Zo začiatku mi nebolo celkom jasné to tunajšie nižšie hodnotenie, pretože animácia bola fajn, aj keď technicky jednoduchá, ale mne osobne veľmi sympatická. Po niekoľkých minútach sa to ale začalo kryštalizovať, keď scény, hlavne tie akčné, nedávali veľký zmysel. Že sa to od predlohy odlišovalo, by som prijal, animák má iné priority a iné veci mladého diváka zaujímajú. Ale celkovo akcia až na záver tomu dosť chýbala, miesto súbojov sa iba namierilo zbraňou na protivníka, ktorý si potom na znak frustrácie odpľul. Škoda toho odfláknutého scenára. Inak, výborný slovenský dabing. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama