Reklama

Reklama

Na cestě - Série 2 (2006) (série)


Na cestě po Západním Bengálsku (S02E01)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Režie:

Jana Boršková

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem krajem Matky Terezy, kde se pěstuje čaj s pověstí šampaňského mezi čaji a jezdí prababička všech lokomotiv.

Pokud by nebylo samostatného státu Bangladéše, nemusel by mít významný indický region přívlastek západní. Lidi na tomto území však pojí společné dějiny, jazyk, sociální struktura a také poměrně unikátní směs hinduismu a islámu. V Kalkatě, metropoli Západního Bengálska, začala svou pouť za blahoslavením Matka Tereza a v tomto městě je i místo jejího posledního odpočinku. I ona si jistě dopřávala šálek místního dárdžilinského čaje, který je podle mnoha vytříbených úst nazýván šampaňským mezi čaji. Aby se ale sláva čaje mohla šířit světem, postavili zde Britové úzkokolejnou dráhu, po které se vzácná pochutina dopravovala do přístavu v Kalkatě. Lokomotiva z roku raz dva stále supí po klikatých kolejích na úpatí Himaláje a je dnes vyhledávanou turistickou atrakcí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hippyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nic, co by mi vyrazilo dech, nic, kvůli čemu bych se tam chtěl podívat, prostě mě tahle část moc nenavnadila... ani ti dva už nějak nejsou, co bývali, jen průměr... 60% ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama