Reklama

Reklama

Za svůj lid: Zvolení Baracka Obamy

  • USA By the People: The Election of Barack Obama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Barack Obama poprvé vystupoval na pódium jako volební vítěz, sledovaly ho miliony lidí. Jen několik vyvolených mu však bylo nablízku i v hodinách a dnech, které těmto historickým chvílím předcházely. Seznamte se v tomto nevídaném dokumentu, který mapuje Obamovu pouť do Bílého domu, s budoucím prezidentem a jeho oddanými spolupracovníky, bez jejichž pomoci by jen těžko ve volebním klání zvítězil. Prohlédněte si zákulisní záběry Baracka Obamy, poslechněte si rozhovory s rodinnými příslušníky, členy volebního štábu, dobrovolníky, novináři, příznivci a dokonce i jeho odpůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

To není dokument, ale exkrement. Snůška póvlu jménem Američané má svůj vrchol ještě před sebou, ale už jim moc ke zdolání mety jménem nejdebilnější sračky světa nezbývá. Zvolením Bubáka s Houbama prezidentem, čímž mimo jiné poplivali celou svou historii, tomu nasadili korunu. Trumfnout je můžou jen Češi, až si v květnu zvolí Jyrku Prasošpeka premiérem! Jenže ten ovarovej rypák nedostane nobelovku za sliby nevzdělaným poloprimitivním poloopicím: Ještě levnější hambáče! Mnohem více hiphopu do škol! Každému dítěti jeho vlastní tlustý řetěz! Pro každou rodinu navíc kazeťák a náklaďák s tlustejma kolama! Kdo nestříká s námi, stříká proti nám! Hip, hop, graffiti! ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Je sranda sledovať, ako niektorí ľudia dávajú bez rozmyslu 4-5* výkalom z Fox News a Tea Party, ale akonáhle sa objaví normálny, i keď trošku pro-Obamovský dokument (ak sa to tak dá nazvať), majú plnú hubu hlúpych rečí. Rád by som počul jediný racionálny argument voči tomuto dokumentu. Pre mňa je detailným a živým priebehom kampane jedného kandidáta, ktorý je predsa tak trocha iný. Nechcem hodnotiť Obamu, ani jeho politiku a už vôbec nie Spojené štáty ako také. Hodnotím tento dokument. A ten sa mi páčil teda veľmi. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela mormální, průměrný oslavný dokoument. Odpad si to rozhodně nezaslouží, to svědčí o politickém ohodnocení a to není moc dobré. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nedá se tomu upřít sem tam fór, hodně sentimentu, ale je vidět, že to točily dvě ženský. Plujeme celou dobu po povrchu, ačkoliv přímo v dění, vůbec do toho nevidíme, nějaké hlubší myšlenky minimální, hesla hesla hesla, jak to bylo s tím Barackovým knězem, se nedozvíme, vše zajímavé vyšumí do ztracena. Navíc ty dvě hodiny jsou na patetický dokument moc. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/za-svuj-lid-zvoleni-baracka-obamy.html ------  Dokument začíná 10. února 2007 a v podstatě dva roky sleduje volební štáb Baracka Obamy po cestách napříč USA s volební kampaní.   Celý dokument trvá 111 minut a je to zkrátka moc dlouhé. Nedá se tomu upřít sem tam fór, hodně sentimentu, ale je vidět, že to točily dvě ženský. Plujeme celou dobu po povrchu, ačkoliv se jinak nacházíme přímo v centru dění, ale vůbec do toho nevidíme, nějaké hlubší myšlenky minimální, hesla hesla hesla. Dokument sestává z dlouhých záběrů lidí ve volebním štábu, ale třeba jak to bylo s Barackovým pastorem, se v podstatě nedozvíme. Celé je to je hozená rychlým střihem pod stůl, nezasvěcený ani neví, oč šlo a proč protikandidát McCain s touto situací stále operoval. Jsou zde i rychlé sestřihy televizních politických debat Obamy s McCainem, ale opět ve stylu, kdy vše zajímavé vyšumí do ztracena. Uslyšíme názory fanoušků i pár lidí, kteří prohlásí, že Obamu volit nebudou, je zde devítiletý klučina Lorenzo Rivera, který rovněž pracuje ve volebním štábu, Obamova manželka a obě děti, nechybí projev po smrt babičky den před zahájením samotných voleb, a samozřejmě nechybí záběry samotného vyhlášení výsledků a oslav a euforie... Kupodivu hlavním hrdinou příběhu se v průběhu dokumentu stává Ronnie Cho, který po ty dva roky bydlí v holobytě a spí na matraci, taková je jeho důvěra v budoucího amerického prezidenta. Pod závěrečnými titulky se dozvíme, jakou nakonec obsadil v Bílém domě funkci. Pokud jde o DVD, menu je statické a co si budeme namlouvat, poněkud amatérské. Poněkud více amatérské. V bonusech se nachází nijak zajímavý audiokomentář režisérek (bylo to úžasné, natáčelo se tam a tam), užvaněný film o filmu (15:16) a 10 dodatečných scén (10:57 - více setkání Baracka Obamy s potenciálními voliči) - a to vše jen s GB, FR, IT, ES, DE, NL titulky,  Ačkoliv zcela nové, dvakrát se mi DVD "kouslo", naštěstí pomohlo jej antistatickou hadýrkou otřít.     Publikováno: 15.03.2010 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama