Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (419)

Flego 

všechny recenze uživatele

Aj mysteriózny thriller treba vedieť napísať a natočiť... Ten, čo ho vymyslel a napísal, spáchal sadistickú konštrukciu na divákovi, lebo nie príliš originálny námet spestril neuveriteľnými nelogickosťami. A ten, čo ho natočil sa síce snažil navodiť chladnú zimnú atmosféru, ale čakal by som viacej filmárskej poctivosti. Takto vznikla dramaturgicky nevyvážená story, na ktorú sa dobre díva, ale veľmi rýchlo vyšumí. Aj priemer si treba zaslúžiť. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu komentáře, tak to asi bude hodně vykradené.. ale mně je to celkem jedno, ze začátku jsem sice trpěla craigofóbií spojenou s dabovanou verzí (naprosto nevhodně namluvená Rachel), ale postupem času, hlavně od čtyřicáté minuty výše, kdy se to začíná vyjasňovat, jsem se do Dream House zažrala a držela mu pěsti, protože ať už to vykradené je, nebo není (nebudu si hrát na experta), natočili to solidně, s perfektními hereckými výkony ušatého Craiga, vždy úžasné Rachel a fajné Naomi a nádherná hudba to jen podtrhuje. 4,5* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hororové i nehororové tvůrce, mezi něž patří Jim Sheridan, asi hned tak nepřestanou lákat příběhy o mysteriozních domech, do nichž se stále nastěhovávají noví nájemníci, aniž by tušili, co se za jejich zdmi v minulosti odehrálo. Will a Libby se svými dvěma malými dcerkami se právě do takového domu před časem nastěhovali a ten zanedlouho vydá své děsivé tajemství. Jakýsi šílenec jménem Peter Ward tady kdysi vystřílel svoji celou rodinu, pak se po něm slehla zem. Film se odlišuje od svých příbuzných tím, že svoji (velmi troufalou) pointu vytasí už přibližně v polovině, nikoliv na konci, jak se to tak obvykle dělává. Ten, kdo si poslední dobou stěžuje, jak je dnes výjimečné se u hororu bát, dostane svoji možnost v první působivě strašidelné půlce, a ta druhá po odhalení pointy, kterou jsem mimochodem neuhodl, je spíše taková psycho jízda, ale naznačit, o co přesně v ní jde, moc nemůžu, protože bych vyzradil to, co je na filmu zajímavé a působivé. Jim Sheridan je proslulý tvůrce dramat všeho druhu, ale horor ještě nikdy nenatočil. A jako debutant v této oblasti si vede velmi zdatně. První polovinu strašil a brnkal na nervy a v druhé polovině nastavil psycho atmosféru, které přece jen k dokonalosti něco chybělo. Vydatně mu přitom pomáhali tři herci, respektive jeden herec a tím je Daniel Craig a dvě herečky, oscarová Rachel Weizs a na Oscara nominovaná Naomi Watts. Všichni tři jsou perfektní. Je sice pravda, že podobný námět se už objevil před několika lety v jiném hororu, ale ten tady záměrně nebudu jmenovat, a tenhle se mně přece jen líbil víc. Tenhle horor není z rodu těch, který by diváka nějak znechutil, a je z něj cítit návrat k hororovým kořenům v moderním hávu. 100% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Konec, viděno a už nikdy víc... Thriller, který není rozhodně originální a navíc natočený způsobem, který nedokáže na struny nervů zabrnkat, natož je napnout. Pointy příběhu jsou celkem dvě a z toho jedna je odtajněna kdesi v polovině. Její odhalení působí jak průjem po třešních s mlékem. Prostě přijde, jenom nevíte kdy :-). Navíc hned jak na to přijde, tak mi blesklo hlavou "aha, PROKLETÝ OSTROV", pro DŮM SNŮ bohužel smůla, s tímhle přišel po funuse. Navíc další dění je už jen otázkou trocha představivosti a máte vyluštěný konec během několika vteřin. Nic víc už mne nepřekvapilo. Trošku zamotaná situace, kdy vás film nechá v domnění, že rodina Willa Atentona (Daniel Craig) je v jeho schizofrenní mysli a pak to zas vypadá, že jde o duchy. Tohle se podle mne filmařům trošku zamotalo. Představy existují v hlavě člověka a duchové jednají samostatně. Film se první půlku tváří tak a druhou jinak, bez žádného vysvětlení. Co bylo v hlavě jedné mysli, najednou varuje a pomáhá jako duch z klasických duchařských filmů. Jednoduše se mi film vůbec nelíbil, nebylo to napínavé, ani strašidelné. Jediné, za co dávám dvě hvězdy, jsou místy slušné dialogy mezi Craigem a Weisz. Hlavně Rachel Weisz hraje výborně, bohužel pro ni ve špatném filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiši. Tomuto zázraku som sa úspešne vyhýbal 6 nádherných, krásnych a oslobodzujúcich rokov. Potom som ale dostal nejaký skrat alebo čo a povedal som si, že by som tomu mohol dať šancu. A trpko som to oľutoval od prvých minút. Tak nesympatické postavy a podpriemerné herecké výkony som nevidel už pekne dlho. Akože sorry, určite mi mnohí vynadáte, ale Daniel Craig je ako herec vo väčšine svojich rolí absolútne neschopný, nemožný, mátožný, malátny a v podstate nijaký. Tentokrát rovno aj veľmi nesympatický. Normálne vidíte, ako v scénach, kedy sa od neho požaduje aj čosi viac, než len postávania v zábere, má smrť v očiach a počujete, ako premýšľa. „Čo ja tu len robím, veď ja vôbec neviem hrať, panebože to si režisér nevšimol, prečo ma obsadil, ja som šiel na kasting ožratý a nevedel som, čo robím a on mi dá normálne podpísať zmluvu áááááá.“ A že by Rachel Weisz a Naomi Watts oslňovali svojimi hereckými megaschopnosťami, to som si veru tiež nikdy nemyslel. K tomu dve extra otravné „rozkošné“ dievčatká (ktoré máte chuť zavrieť do pivnice, rozbiť im tam žiarovku a hodiť dole klbko užoviek) a scenár, ktorý je taký zlý, že už ani nie je vtipný. Občas sa mihne pokus o atmosféru či nebodaj náznak strašidelnejšej scény (postava vonku za stromom), ale nebojte sa, veľmi rýchlo akékoľvek plusy zmiznú a už sa nevrátia. V istom smere poteší brutálny twist v cca polke filmu, ale proste stále je to čosi hrozné a veľmi, veľmi, veľmi zlé. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama