Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Reno leží 40 minut v posteli, pak se 10 minut proplétá ostnatým drátem a mezi tím jednorázově 5x vejde do scény a stejným stylem někoho zastřelí. A v těch scénách, kde je nucen k psímu pohledu, polemikách o životě a rodinných hodnotách, mi ho bylo opravdu upřimně líto. V takhle špatně napsaném a nudném filmu nemá herec Leonova formátu co dělat! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

No moc mě Jean Reno nepotěšil... 22 Bullets se snaží být extrémně vážným a hlubokým snímkem, kterému měl dát Jean Reno typickou ostrost. Jenže to se tady vůbec nepovedlo!!!!! Je to velmi dlouhý a nikterak záživnou formou podaný film. To, že hlavní hrdina nebude skákat z budovy na budovu za doprovodu kulek, to je z tohoho filmu patrné, to nevadí, ale co vadí a hodně, že vás nebaví ani ta neakční část. Jean Reno se poměrně nelogicky pohybuje mezi jednotlivými scénami a člověk ani neví, proč tomu tak je, všude je absolutně v tu pravou chvíli na své pověstné dvě kulky, jednu do hlavy jednu do srdce. Vrchol všeho je, když se proplétá asi kilometrem ostnatého plotu WTF?? A konec filmu je vážně na 22 výstřelů do režiséra, magnumem nejlépe! Celkové shrnutí: Nudné, zdlouhavé, nezáživné, nepříliš dobrý Jean Reno, nakonec dávám jednu hvězdičku, je mi líto... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3.10.2010 ~ Sice trochu jednodušší, ale za to kovaná francouzská gangsterka, za kterou by se nemusel stydět ani Hollywood. Výborná kamera, vkusná hudba, komorní atmosféra. Oldschool. ~ Jean Reno a dvojice jeho přátel jako mladí zosnovají útok a vraždu nějakého místního Marseilleského pohlavára a postupem času se vypracují na místní zločinecké bossy. Po mnoha a mnoha letech vražd, vydírání, mučení a obchodu se vším možným si ale Jean Reno již připadá vyčerpaný a tak z vlastní vůle ze spárů podsvětí odchází na odpočinek. Chce se věnovat své rodině, manželce a jejich malému synovi a odrostlejší dceři. Má za to, že tím je všem vyřešeno a nemusí se obávat o bezpečnost svojí ani blízkých, všichni gangsteři jsou jedna velká rodina, všichni se navzájem znají, Marseiile není zas až tak veliké. Ovšem chyba lávky, někde se něco zvrtlo. ~ Při jedné cestě se synem v autě, kdy malého klučinu vyloží před garážemi a sám jede zaparkovat, zastaví v garážích u jeho auta také černá dodávka. vyskáče z ní osm chlapů se všemožnými zbraněmi a z Jeana udělají cedník. Stane se ovšem neskutečné, Jean přežívá a jme se za přispění přátel zjišťovat, kdo má tak eminentní zájem se právě jeho zbavit, teď, když už je na odpočinku a minulost nechává za sebou. Děj je poměrně průhledný i když i s několika zvraty se zde divák setká. Ovšem od začátku, nebo alespoň od chvíle seznámení se s dávnou minulostí gangsterských bossů a bratrů, je jasné, že dávné sliby, čest a morálka není zdaleka tím, čím by se řídili všichni v tomto nelítostném prostředí. ~ Film je plný cudnější brutality, tudíž je vidět, že si nikdo nebere servítky a lidský život pro většinu není ničím víc než jen pohybujícím se masem, ale zase se v krvi nikdo nevyžívá. Výborná je kamera, sáhodlouhé záběry, které nestačí nudit a zároveň zde nejsou jen pro okrasu. Taky vkusně zvolený hudební podkres přidává na atmosféře. A v neposlední řadě herci. Všichni sem dokonale zapadají a svoje role si užívají a Jean Reno tu zase hraje Jeana Rena, nemusí nijak používat mimiku, stačí oči. Ten chladný ksicht, s jakým jde za odvetou a záchranou blízkých do filmu zapadá líp než cokoliv jiného. Jednoduše výborná minimalistická až komorní gangsterka s trochu méně uvěřitelnými důvody hlavní postavy, která má velmi zvláštní tendence na místo nedocházet, nelétat, neběžet ani nedojet, prostě se v záběru objevit. To je asi tak jediné negativum. Ale i tak jde o velké překvapení. ~ PS: Francouzský originální dabing je špicoidní, neumím si přestavit anglický redub nebo dokonce češtinu. Uff. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

Ani Jean Reno,ani samoúčelná brutalita,ani kameraman zrejme s Parkinosonovou chorobou nedokázali z ničoho urobiť niečo. Pozitivum:film som pozrel zdarma z internetu a dokázal som ho dopozerať. Zhodnotenie? ....nebudem,len povzdych-kam to ide francuzska kinematografia.Ak porovnam filmy od Gabina,Delona,Belomonda...ale čo porovnávam neporovnateľné. Odpad event.jedna hviezda za J.Rena ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neúnavný producent tupých akčňáků Luc Besson je stále mezi námi a stále plodí další a další čím dál tím horší kousky. "22 výstřelů" z řady jeho typických kousků trochu vybočuje a to hlavně tím, že se tváří extrémně vážně a bohužel není moc akční. Standardní akční schéma (bývalý mafián, který se mstí za pokus o vraždu jeho osoby) je zde podáno poněkud komorněji a hlavně utahaněji, než tomu bývá u Bessona zvykem a vše podtrhává znuděný a řádně unavený Jean Reno v jedné ze svých nejslabších rolí. Je to film, který mohl být v rámci žánru alespoň zábavný ale jelikož neobsahuje akci a herci, scénář ani režie nejsou natolik dobří aby z toho vytvořili alespoň zajímavé gangsterské drama, vznikl film, který neví čím by chtěl být a který je hlavně neskutečně nudný a pitomý zároveň. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 23. února 2009 v Marseille a trvalo po dobu 6 týdnů. Poté pokračovalo v Avignonu na začátku dubna a pokračovalo 8 týdnů v Paříži. Natáčelo se také v obci Lavéra v Martigues, v Cassis, La Ciotat a Pontoise. (bianci)
  • Keď je Charly Matteï (Jean Reno) vo vile svojho nepriateľa má doráňanú tvár. V nasledujúcich záberoch však jeho rany miznú a znovu sa objavujú. (Johnny.ARN)
  • Snímek se ve Francii udržel 8 měsíců mezi nejnavštěvovanějšími filmy. (movieband)

Reklama

Reklama