Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Destilát všeho zla, kvůli kterému jsou české filmy nesledovatelné ... Nevěřil jsem, že v dnešní době ještě vznikne dílo, které je svou upocenou estetikou a vulgaritou (čímž nemám na mysli, že Donutil řekne slovo "čurák", to je to nejmenší) krystalickým příkladem 90's. V době, kdy už se český film jakžtakž zvedá a tvůrci zkouší nové věci, je tahle sázka na stádovitou jistotu kopancem do slabin. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další průměrný český film. Od Tomáše Bařiny, režiséra prvních Bobulí, které se mi opravdu líbily, jsem čekal více. Z hlubiny jej vytahují především Čapka s Budařem v epizodních rolích, nemluvný Vladyka a sexy Pauhofová (ovšem zasloužila by si full-frontal.. jak kvůli typu své role, tak proto, že s tím prostě nemá problém). Hybnerová taky nehraje nejhůř, ale celé to shazuje Miroslav Donutil a scénář. Ve filmu je vtipů pomálu, a když ano, jsou neskutečně nucené. Místy mi to připomínalo (nadsazeně) výběr z vtipů ala Troška. Snad se režisérovi příště podaří sehnat kvalitnější scénář, protože na tohle mě už fakt nebaví se dívat. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že pokud bude mít Román pro muže pod 50%, tak dám 4 hvězdičky. A když tu vidím ty odpady, tak je dám i s velkou radostí. Pro mě to bylo překvapení. Čekal jsem absolutně bezzubou komedii s otřesnými hereckými výkony a trapným scénářem. To se však nevyplnilo a já jsem sledoval zajímavý hořký snímek, který svým humorem odlehčuje pouze výborný Miroslav Donutil. Líbily se mi narážky na naší politiku, líbilo se mi prostředí Vysokých Tater, kde jsem před nedávnem byl a několik scén na mě působilo i docela emotivně, na což nejsem v českých filmech příliš zvyklý. Hodnocení vidím na jasných 60%, ale hvězdičku si přidám a zároveň se podepisuji pod komentář Malarkeye. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak to se nepovedlo. Komedie kde jsem se zasmál asi jednou, ale sál se bavil a hlavně při scéně kdy Donutil řekl Čurák. Asi mám špatný vkus. Celý snímek neuvěřitelně táhne Jan Budař a docela i Donutil. Román pro ženy byl docela fajn, ale tohle je naprostý paskvil. Aspoň pár záběrů na Tatry mi udělali radost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistá esence veškerého filmového zla,Viewegh je od Báječných Let pod Psa úplně vyřízenej a píše stupidní knížky,ke kterým píše ještě stupidnější scénáře.Všechno sází na jednoduchost a stádovitost českého diváka,kterému stačí kopa extrémních vulgarismů z úst nesnesitelně přehrávájícího Donutila,sexistické narážky a nějaké ty kozičky.Primitivní zápletka a absolutní absence nějakého naznáku poctivé filmařské práce,udělala z Románu pro muže jen další tupý čestný zářez do rakve české kinematografie.Při každym pohledu na Vladyku se mi chtělo zvracet,Slováci jsou banda na kterou se dívat v televizi je doslova utrpení.Nebýt pár světlých momentů,kde se nepokrytecky přiznám že sem se smál a za výtečnou dvojici Budař/Čapka nejsem na odpadu.35% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu se z úst Cyrila (Miroslav Donutil) dozvídáme, že na Šumavě se už lyžuje, což znamená, že je začátek zimy. Při vyzvedávání Tali (Tatiana Pauhofová) při cestě do Tater je však v trávě před barem možné vidět rozkvetlé pampelišky, které na začátku zimy nerostou. (chicotomas)
  • Ve filmu je mnohem míň vulgárních slov než v knize. (zdeny99)
  • Při natáčení komedie Román pro ženy naléhal Miroslav Donutil na spisovatele Michala Viewegha, aby napsal pokračování, v němž by se jeho tehdejší postava posunula do centra děje. Místo toho však Viewegh vytvořil nový příběh a postavu Cyrila psal ve scénáři Románu pro muže přímo pro M. Donutila. (Hismael)

Reklama

Reklama