Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tacho je doklad toho, že Mirjam a Daniel Landa prostě nevědí, jak natáčet filmy. Scénář, to je zoufalost maximální, režie je na úrovni píseckých studentů. O to více mě překvapuje, že Mirjam režii skutečně vystudovala. V tomto jejich vysněném díle totiž nic nefunguje. Vedlejší dějové linie nemají s tou hlavní žádnou souvislost a jsou tedy naprosto zbytečné. Hlavní dějová linie o závodníkovi obsahuje několik zajímavých myšlenek, které jsou všechny trestuhodně nevyužity. ... Napadá mě asi milion věcí, co lze Tachu vytknout, a ani jeden klad. Ještě to časem rozepíšu. (Postava Martina Havelky BYLA vtipná, ale i to jen chvílemi, které se ztrácely pod nánosem trapnosti). Ono je až příliš snadné si do tohohle filmu kopnout, až je mi jeho autorů líto:) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem necekal vubec nic, jen si odpocinout u nejakeho nenarocneho snimku. Landu nemusim, auta me nebavi... Hodne spatny scenar, spoustu trapnych scen, zoufali herci a na zavody aut nulove napeti. Jeden bod za obstojnou kameru a par vtipnych picovinek od toho slovaka co si hral na mafiana. ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

"Seš jak Adidas bez pruhů!". Vrcholem byl Dano Dangl z Partičky v roli drsného mafiána...dostala jsem takový záchvat smíchu, že to snad ani nejde. "Já tě platím, takže ty budeš číst v barevných zvířátkách!"- OMG, WTF?! Zbytečná ztráta mého času, která byla předvídatelně ukončena smrtí dvou hlavních postav. Daniel Landa ani Olga Lounová svým výkonem neoslnili. Při úvodních titulcích mi běhal mráz po zádech díky tvůrcům scénáře(Landa + Landová), hudby(Landa) - u hudby to nebylo jen při titulcích ale po celé trvání filmu podobně jako u scénáře,režie(Landová)...Co na to více říct? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

K výkonu Landy v týhle roli prakticky nic nemám. To bych musel zkritizovat třeba i cokoliv s Arniem. Stupidita příběhu je ale do očí bijící. Plochej, nelogickej a s reklamou na Ráááádio Impuls :-) Landa (Čech Alex Bold?!?) si chce splnit sen a porazit německý protivníky, že kterých v jedný scéně zdá se udělal homosexuály (viz společná postel v hotelu). Z nějakých ideologicky závadných scén se mi dělalo špatně. Vzhledem k Landově minulosti a názorům je na místě se zamyslem, co se nám autor snažil konkrétními pasážemi sdělit. ● Pokračujem v jízdě: Máme tu totální ignoraci faktu, že hlavní hrdina má nádor na mozku nebo že ženská po roce ozařování je odulá, bez vlasů, bez energie... Nádor je něco jako chřipka. Áno. Chemoterapie nepřináší utrpení pacientům nezabíjí, ale léčí. Yes!!! ● Příběh: Jsou tu tři prakticky nesouvisející dějový linie. Dvě se naprosto násilně prolnou v úplném závěru. Vedlejší linie jsou povrchní, trapně nevtipný a kontrastující s pokusem o vážnou hlavní linku s plněním snů, bojem proti osudu a tak. Co si mám odnést z toho, když mi je naznačováno, že Landa není kvůli nádoru schopnej odjet závod (už jednou kvůli tomu zničil auto), před závodem má problémy a pak bez jedinýho problému odjede závod a vyhraje? Nádor si zdá se vyléčil jeho ignorováním. Postava Lucky, tak jak je popsaná, je už totálně mimo realitu. Chcemie mezi hlavními hrdiny nefunguje, ale to může být i asociálností člověka, kterýho zajímá jen rallye. Britští podvodníčci sou trapní, vůbec sem netušil o co jim jde a WTF pointa mě dostala do kolen. Landa měl natočit spíš grotesku. Nechápu, jak pak přišel na nápad s milionářem (kterej asi moc hulil) co se rozhod, že začne závodně jezdit. Milionářská story taky nehýří dvakrát inteligentním humorem. U nikoho kromě hlavních hrdinů vůbec netuším co a proč dělají, vůbec u nikoho se nekoná něco jako vývoj postav... ● „Rakovina a chemoterapie dělají sexy těla.“ – Radek99 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Kaskadér, který dubloval Juliana Pindara ve scéně, kdy postava běží přes střechu, si během natáčení zlomil nohu. Zprvu velká komplikace se ukázala jako štastná, neboť ho nahradil kluk, který byl Julianovi narozdíl od původního kaskadéra až neuvěřitelně podobný. (HArna)
  • Daniel Landa a Olga Lounová nevyužili možnosti kaskadérů a vše odjeli sami i v těch nejvyšších rychlostech. (virus10)

Reklama

Reklama