Reklama

Reklama

Bitevní loď

Trailer 1

V roce 2005 vysílá NASA do vesmíru každých 24 hodin signály s cílem nalézt inteligentní život. V té době je Alex Hopper beznadějným ztroskotancem, jehož posledním průšvihem se stane krádež kuřecího burrita pro svou novou dívku Samanthu. Jeho starší bratr Stone s ním ztratí trpělivost a přinutí ho, aby s ním sloužil v námořnictvu. Alex po pár letech sice zastává prestižní důstojnické místo na letadlové lodi, ale má pořád horkou hlavu. Problém je, že cesta ke svatbě se Samanthou vede přes jejího otce, admirála Shanea. Poté, co se popere s japonským kapitánem Nagatou, který připlul na námořní utkání, to vypadá, že má Alex po dívce i kariéře. Mezitím vědci na Havaji zjistí, že se k zemi blíží pět neidentifikovaných předmětů obrovské velikosti. Je vyhlášen poplach a NASA a vojáci sledují, jak se jeden z nich srazí s družicí a v troskách dopadá na Hong Kong. Zbylé čtyři lodě přistanou v Pacifiku uprostřed probíhajícího mezinárodního námořního cvičení, které si vyhodnotí po svém a začnou se ihned bránit. Kolem své flotily a na části pobřeží utvoří neprodyšný ochranný štít, pod kterým uvízne i pár torpédoborců, ale hlavně Alex Hooper. I Samantha se ocitá v nebezpečí, krátce nato je vetřelci zajata. Alexovi nezbývá nic jiného, než se chopit zbraně. Naštěstí v tom není úplně sám, po boku má řadu odvážných námořníků. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (1 664)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Některá klišé sice jsou uvědoměle reflektovaná, ale není to příliš důsledné (viz Niktorius). Takže například celý "vtipem" prošpikovaný úvod není "smějeme se žánru", ale "smějeme se s žánrem". Závěr mě přesto pobavil ("But I just saved the world!?!"). Takové filmy už dnes skutečně nemůže nikdo brát vážně jako fungující propagandu. Problém tady je, že se tu furt až moc "upřímně" cílí na malý kluky, co mají rádi hračky od Hasbro, takže to všechno musí bejt dostatečně cool a připomínat Transformers, aby šly dobře tržby. Snažil jsem se v tom najít i téma identity (černoch-veterán je napůl kyborg, emzáci jdou jen po technologii atd.), ale není to tady tak zajímavé jako v Battle: LA. Bitevní loď je v podstatě definice výplachového blockbusteru, díky kterému už taky vím, proč je prý Peter Berg "režisér bez stylu". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,702 // Otvárací Víkend USA: $25,534,825 // Nádherná audio-vizuálna a akčná žranica vytvorená presne pre moje oči. Peter Berg je môj kamarát, ktorý očividne vedel čo chcem, pretože som dostal presne to čo som chcel. Akcia - 100% , Sci-fi - 100% , celkový dojem - 100%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně jsem věděl, do čeho jdu, proto si teď nebudu klást otázky jako Proč?? nebo Jak je to možné?? a nechám u ledu slova Náhoda, Infantilnost či Stupidita. Chtěl jsem vidět vizuální efekty, který rozervou zornice, zpomalovačky, při kterých zalapám po dechu, a přestřelky našinci vs mimozemšťani. A to jsem dostal. Battleship je totální blockbuster se vším všudy, který tak sice zapojí asi čtvrtinu mozkových drah, jenž využíváte standartně, na druhou stranu funguje skvěle jako relax, který na vás střílí perfektní digitály, skvěle přehlednou akci a občas vtipné hlášky. Na mě tohle prostě funguje výborně. Musím vyzdvihnout první konfrontaci mezi válečnou flotilou a mimozemskými loděmi, protože to má náboj větší než jaké chrlí fregata Missouri. Btw. čekal jsem, jestli náhodou z mrazáku nevyleze Casey Ryback a nehodí po ufounech pár naostřených nožů... Bitvy, efekty, přehlednost, kamera, ozvučení, songy, herci mega, jinak je to samozřejmě ohromná blbina. Ale díky za ni! 210 miliónů dolarů(rozpočet)/301 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Berg tyhle náborové akce umí celkem dobře. Je tam ale až příliš linií a občas to vypadá, že se mezi nimi jen zběsile "přepíná" bez jakéhokoli hlubšího smyslu či časové kontinuity a kauzální návaznosti. Pokud by si tvůrci se střihem dali větší práci, mohl z toho být opravdu solidní sci-fi biják, takhle film trůní na průměru. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Celá invázia emzákov pôsobí príliš neškodne, neublížia ani muche a práve preto sa proti tým padavkám môžu postaviť dôchodcovia, beznohý černoch, ženské atď. Efekty sú fajn, ale to je snáď za ten megalomanský rozpočet aj povinnosť. Nudilo to, nestrhlo ma nič a vôbec som sa ani nebavil. Málo akcie a keď aj nejaká je, necítiť tam žiadne napätie, či zábavu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (45)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

06.04.2012

Každým dalším filmem potvrzuje, že je momentálně nejdrsnějším frajerem na filmových plátnech. Ať už mučí imigranty v pařížských doupatech, zabíjí vlky holýma rukama nebo krágluje digitální starořecké… (více)

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Reklama

Reklama