Reklama

Reklama

Yong jiu ju liu

Obsahy(1)

Dramatický film sleduje život Ivana, který přijde z kontinentální Číny do Hong Kongu, aby tam objevil svoji sexualitu, ale hlavně, aby potkal svůj osudový vztah - muže jménem Windson, který ale není gay...
Čína jak ji neznáme, ale klasické téma - kde končí přátelství a začíná láska. Jenže tentokrát netradičně pojatý vztah ve filmu, který je zcela bez zábran a přitom zůstává vkusný. (frings)

(více)

Recenze (7)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Originálně zvláštní hongkongský film o naplněném, částečně naplněném či nenaplněném žítí. Záměrně (?) roztavená hrana mezi láskou, přátelstvím, vztahem, sexem, hezká těla, trochu asijské nahoty (rozuměj obrovský houf chlupů s malým camprlíčkem), ubíhající dějově pomalu a přesto neztrácející svou výraznou hloubku, ve mě vyvolávající reálnost jakoby z části z mého života i života mnohých jiných ... jen dle mě a mých zkušeností si i gay a hetero otevřené mysli mohou rozumět i v posteli a titulky, pokud byly dvouřádkové, se tam někdy tak rychle mihly, že jsem nestačil dočíst. Film zůstane dlouho v mé duši ... 910109 ()

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o první díl trilogie, viděl jsem Permanent Residence až jako druhý v pořadí, po Amphetamine. Oba dva filmy mají téměř shodný ústřední motiv. Permanent Residence mi přišel více rozpracovaný a asi i více "akční". Zmiňovaná nahota nepůsobí prvoplánově ani vulgárně. Ač se film odehrává v reálných kulisách, působí mysteriózně a skoro magicky. Jakoby zasněné podání skutečnosti lahodí oku i mysli :-) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Najlepší boli chlapci s číslami na slipoch! Buhaháááá.... I napriek tomu, že to je totálne gayovské, tie 4* si to zaslúži úplne v poho. ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Balada o životnej láske, ktorá je hmatateľná, vyslovená, všadeprítomná, no bez šance na naplnenie. Postavy filozofujú o smrti, balansujú na hrane života a smrti a veľký priestor dostáva estetika nahého mužského tela. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jemnej a dojemnej příběh o nenaplněné lásce. Ale bohužel k intenzivnějšímu zážitku my chyběly detailnější záběry na hlavní hrdiny, vše je kamerou pozorváno tak nějak zdálky a o jejich prožitku se divák dozvídá spíš jen z dialogů nebo komentářů. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama