Reklama

Reklama

Evridiki BA 2O37

  • USA Euridice BA 2O37

Recenze (3)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Nikolaidisův psycho flicků ... Těžko se popisuje, jako většina jeho filmů. Obecně jde o to, že žena čeká na deport ze svého bytu během nějakého válečného konfliktu. Celý film sledujeme vlstně jen její samotu v bytě. Hrátky s časem a posloupnostmi děje na nás Nikolaidis občas hodí již zde, není to ale zs ještě tak znatelné. Celkově je to dost psycho, černobílá šílenost, kdy nevíme přesně, co je realita, co vzpomínky a co již obsah poblázněné mysli hlavní postavy ... Film asi těžko nadchne většinu diváků ... pro okrajové publikum z těch nejokrajovějších a ještě pochybuju, že se to bude někomu líbit. Ale mě se to líbilo moc, už díky nezaměnitelnému Nikolaidisovu rukopisu, který je prostě naprosto ojedinělý ... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Evrydiki, Evridiki, Eurydice, Euridice, zkrátka naše Euridyka, tedy ne přímo naše ale Orfeova... Pět dní už a dále potom, kdy čeká v bytě připraveném na stěhování (gramofon ještě funguje, televize už ne) na partu (podivných) stěhováků, je neustále zužována Eryniemi všech druhů a mohutností. Orfeus se sice občas objeví, ale Erynie jejich komunikaci úspěšně maří. Kde to vlastně je? Na co vlastně čeká? Co je v té černé obálce, které se tolik bojí? Dobré šance jsou nepatrné, stejně se při odchodu z bytu otočí... Pokud Euridyka byla krásná, pak Věra Čechová si s ní nejspíš nezadá. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nikos Nikolaidis a jeho bizarny artovy film. O trochu lepsie ako ta kravovina Holy Motors 2012. Ako  dlho vlastne ta zena cakala na stahovakov a kam ju vystahovali ? Doteraz neviem. Nikolaidis sa prilis hra na Bergmana a Antonioniho  : 60 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama