Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

malylada 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl jedničku, bylo to originální a vánoce ala Méďa. Ve dvojce dostáváme opět smršť nechuťáren, tak jak jsem očekával a nic moc nového nedostaneme. Některé vtípky jsou moc za hranou, příliš tlačí na pilu a slabších momentů se najde také dost, tak jako těch výborných. Nicméně vidět postavy po x letech, zvlášť Anděla má nádech nostalgie a čekal jsem větší tragédii.....5/10 ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se zatraceně povedlo! Pokračování excelentní jedničky je ještě sprostější, údernější a odvázanější (což nutně nemusí neznamenat lepší) než první díl. Kanonáda vulgárních vtípků a sexistických narážek je doslova k nezastavení a ústřední duo společně se skvělou Kathy Bates hlásí jako o život. Brett Kelly se do své role naivního joudy dokázal i po těch letech vžít naprosto skvěle. Potěšilo i zachování původního dabingového obsazení. Zatraceně, chci vidět trojku! 85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když někomu blejete moc často do klína, zahubí to i romanci." Tak to si budu pamatovat a nejen to. On ten tradiční symbol vánoc, tedy sprostý, ožralý a smrdící Santa, má totiž poučení na rozdávání. A jelikož není lakomý, tak se o ně podělí s divákem. Je tedy pravda, že pokrytci, zastánci etikety a ti, kteří ještě nikdy neřekli sprosté slovo, patrně se Santovým způsobem vyjadřování myšlenek nebudou spokojeni, ale to je jejich problém. Mě Hovňous, Trojnožka, maminka i Thurman celkem pobavili. A nyní mě omluvte. Jdu si dát u popelnic pár čísel, ke kterým nikdy nedošlo, s šéfkou té charity, tedy vlastně se špinavou courou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úplně to samé, relativně neurážejícím způsobem. To rozboření principu rodinné pospolitosti je sympatické, je to odvážnější než cokoliv v jedničce, škoda, že si to netrouflo být i tvrdší v tomhle ohledu a tenhle odvážný motiv, který je víc než nějaké fuckování, tak trochu vyšumí. (Je potřeba se nějak překlenout přes polopaticky střih, který likviduje dialogy - dlouho jsem neviděl v hollywoodské produkci tak špatné řemeslo.) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý diel mal super nápady, postavy, hlášky a vlastne celkom fajn príbeh, vianočnú atmosféru a záver, tento druhý moc toho nemá, čo je škoda. Celé je to tu nasilu všetko našrobované a namiesto toho, aby to bolo vtipne a vulgárne je to väčšinou len trápne a vulgárne. Prvý diel mal proste štýl a skvelo zasadené hlášky, tu to už bohužiaľ nefunguje, aj keď Billy Bob Thornton je stále vynikajúci Santa. 70% - 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama