Reklama

Reklama

I ve dvacátém století se po mořích a oceánech potulují piráti - se stejnou touhou rychle zbohatnout. Jenže moderní doba si žádá moderní prostředky a rafinovanější metody. Nesourodá společnost podvodníků chystá ojedinělou akci: vyzvednout ze dna německou válečnou ponorku, opravit ji, vydávat za britskou a tak se rafinovaně dostat na palubu zaoceánského parníku - to vše za účelem loupežného přepadení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Pe4Ce22 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film na který se sice dá koukat, ale není to žádný zázrak. Své 3 hvězdičkové hodnocení ztratil v posledních deseti minutách hromadou nelogičností a hloupostí. Škoda. Dvě hvězdy. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DO YOU ALWAYS LOOK THIS GOOD IN THE MORNING? Frank Sinatra je zde jako ve všech svých filmech švihák a není divu, že na něm mohla blonďatá Italka oči nechat. No, částečně i na Victorovi, protože to i přes pár svých chybiček byl neskutečnej bourák. Bývalí kapitán u-boat Erik ze začátku taky vypadal slibně, ale pak si chtěl hrát na válku a to se neoplácí. Nebo se o tom na vlastní kůži aspoň přesvědčil, zhruba v okamžik když jeho mrtvé tělo proplavalo pod trupem pobřežní stráže. Film má zajímavou myšlenku, ale ničím tak závratně nenadchne. Přesto si nemyslím, že nestojí za shlédnutí. Pokud máte rádi Sinatru, tak je to samo sebou povinnost. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Skoro padesát let od natočení film ztrácí hodně ze svého někdejšího espritu. Je příjemné vidět F.Sinatru v poněkud jiném typu role. Na dnešní dobu technické triky z let 60. nemohou konkurovat soudobým filmům, stejně tak studiové imitace interiéru ponorky jsou dost ubohé. Závěr filmu pak působí uměle a zkratkovitě. Ale"zestárnutí" je ostatně problémem i jiných "akčních" filmů té doby (např. Fantastická cesta R.Fleischera) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Útok na Queen Mary přeci jen trochu nezapadá do Sinatrova námořnicko-detektivního období, ve kterém natočil filmy Tony Rome a Žena v moři. V ¨“Útoku“ Frank ztvárnil muže, bývalého námořníka z britské ponorky, který dvacet let po válce pomáhá svému někdejšímu nepříteli na život a na smrt, důstojníkovi Ericu Lauffnauerovi (Alf Kjellin) z ponorky pro změnu německé. „Útok“ je trochu zvláštní film, v první hodině se jenom hodně (a někdy i divně) mluví, pak se chvíli připravuje akce, ale její realizace a dozvuky v posledních pár minutách snímku vám nedovolí volně dýchat. Herecky vynikl zejména Errol John, mužské oko spočine na půvabné Italce Virně Lisi (i ve filmu hraje ženu z Neapole, její přízvuk je tedy pravý).______ Frankovy vtipy:_ Umí ten chlap plavat?_ Přečtem si to ráno v novinách..._ ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama