Reklama

Reklama

Putování pakoňů očima skrytých kamer

(TV film)
  • Česko Po stopách divoké zvěře (více)
Velká Británie, 2007, 2x52 min

Obsahy(1)

Budeme mít možnost sledovat každoroční tah pakoňů tak, jak jej ještě nikdo neviděl. Příběh africké odysey zachycený nejmodernějšími kamerami. Snímky z takové blízkosti mohou natočit pouze kamery maskované na těch nejneobvyklejších místech. Například při přecházení keňské řeku Mary - nejtěžší překážky, kterou na své cestě dlouhé 3000 kilometrů musejí každý rok překonat. Skryté kamery nám umožňují proniknout přímo doprostřed dění a sledovat tyto dramatické události očima pakoňů. Ukazují nám, jaké to musí být, když se dostanete na jídelníček velkých afrických predátorů.
Pakoně absolvují nejdelší migrační cestu ze všech suchozemských savců této planety. Jejich impozantní pochod vytváří obrazy, jež nemají obdoby. Tahu se účastní víc než jeden a čtvrt milionu zvířat. Každé přitom vede svůj vlastní boj o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě kudy to putovali když volná půda v Africe rychle mizí a začíná se oplocovat. Obyvatelstvo Afriky se opět zdvojnásobilo a do 2O50 se má opět zdvojnásobit. Kdyby dokument viděli brazilští senátoři zainteresovaní na kácení Amazonie jako pastviny pro dobytek, kolik v dokumentu neužiteční pakoňové sežerou denně trávy, vyrazili by je zlikvidovat. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Očima skrytých kamer maskovaných jako vážka, želva, lebka pakoně, krokodýl nebo hroch se díváme na tisíce let se opakující migraci pakoňů. Dvoudílný pořad patří do série BBC dokumentů točených skrytou kamerou spolu s Lions: Spy in the Den, Bears: Spy in the Woods, Tiger: Spy in the Jungle, Elephants: Spy in the Herd, Polar Bear: Spy on the Ice a Smart Sharks: Swimming With Roboshark (http://www.imdb.com/title/tt0467671/) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Moc hezký přírodopisný dokument s typickým milým komentářem Alfreda Strejčka o životě pakoních. Byl nám vybrán příběh jednoho mláděte a jeho matky, na jejichž osudech je ukázán překrásný a zároveň tak krutý život zvířat. Výborná dvoudílná záležitost, která by se však s trochou dobré vůle vešla do jednoho dílu. Stačilo by se omezit opravdu na pakoně a ne na všechny zvířata, která jejich putování doprovázejí. Ale to jen tak na okraj této výtečné přírodopisné záležitosti. Hudba: Will Gregory & Stuart Gordon ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Dokument s hodně netradičními zaběry o ne tak moc známém zvířeti a další důkaz, že BBC v současné době nemá v natáčení dokumentů konkurenci. Ve dvou dílech je ukázano, jak lze pomocí moderní techniky natočit dokument,který je mnohem živější a dramatičtější než většina současných hollywoodských fláků. Také jsem rád, že nám byl konečně ukázán život tohoto zvířete, které se většinou v dokumentech objevuje jen na pár minut jako potrava pro šelmy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Kamery jsou maskované jako vážka, želva, lebka pakoně, krokodýl, hroch, lejno nebo pahýl stromu. (mr.filo)

Reklama

Reklama