Reklama

Reklama

Na Zlatý glóbus nominovaný Ewan McGregor (Muž ve stínu, Andělé a démoni), na Cenu Akademie nominovaný Christopher Plummer (The Last Station) a Mélanie Laurent (Hanebný pancharti) se představují ve filmu Začátky, povznášející komedii o tom, jak legrační a proměnlivý může být život. Když grafik Oliver (McGregor) krátce po smrti svého otce (Plummer) potkává svobodomyslnou Annu (Laurent), dochází mu, že v otázce dlouhodobých romantických vztahů je úplný začátečník. Až při vzpomínkách na otce, který po smrti své ženy, se kterou byl 45 let, přiznal svou homosexualitu a zbytek života si užil jako divoký mejdan, Oliver pocítí touhu dát šanci vznikajícímu vážnému vztahu. Originální milostný příběh, při jehož natáčení se scenárista a režisér Mike Mills nechal inspirovat vzpomínkami na svého otce, si získal filmové kritiky, protože je “chytrý, dojemný a často legrační!” (Karen Durbin, Elle). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (220)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Jemný, zvláštny film. Oliver, v podaní opäť perfektného, tentokrát utiahnutého E. McGregora rozpráva o jednoduchom a zároveň komplikovanom živote, o láske, strachu, smútku, smrti. Naozaj jednoduchý scenár, no krásne, krehko napísaný, s príjemnou hudbou. M. Laurent nemôže McGregora lepšie dopĺňať, takisto ako Ch. Plummer. Do pamäti sa mi vryla hlavne tá ľudskosť a jej krehkosť. Nevidíte len film, cítite ho. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Naprosto čisté, milé a zajímavě(nikoliv násilně)hluboké komediální drama s prvky romantiky. Beginners také hezky končilo : "Co budeme dělat teď?" Moc se mi líbí podobné filmy, které si na nic nehrají a ctí heslo - v jednoduchosti je síla(a nebo krása). Geniální herci Ewan McGregor, Christopher Plummer a také Mélanie Laurent. Obdivuji takového člověka co vydržel 44 let tajit svoji orientaci a vybudoval si tak "ochranu" v podobě pěkné a na oko harmonické rodiny a také to byl příběh smutného Olivera a jeho začátku v budování vztahu s příjemným průběhem, který netlačí na citovou pilu. A nikdy jsem nevěřila, že by snad mladý gay mohl milovat starého - třeba je to jen ve filmech, ale jak se říká v lásce na věku nezáleží. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mike Mills si natočil svoj malý (že vraj) autobiografický film, ktorý hovorí o jeho vzťahu s otcom a jeho prežívaní po jeho smrti, atď. Predpokladám, že takáto filmová katarzia dáva autorovi zmysel a nepochybuje o sile svojej výpovede. Všetko beriem a chápem, ale ten pokus o civilnosť, štýl, scenár a aj herci mi prišli beztvarý, nekoncepčný, chaotický, povrchný a hlavne nudný. Réžia mala bližšie ku "altmanovskému" improvizačnému štýlu, čo tentokrát nepôsobilo "alternatívne", ale ...ehm...nijako. Beginners je miestami nuda, chvíľkami ako zlepenec iných filmov, chýba mu osobitosť,myšlienka prevedená do obrazu. Niekde sa stala chyba... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych měl během sledování filmu takový příjemný pocit, jako při Začátcích. Opravdu nevím, čím to přesně bylo, možná opět skvělým Ewanem, neméně dobrým Christoperem , velmi půvabnou Mélanie a nebo se prostě Miekovi podařilo natočit film, který mě nenudil, byl zajímavý, dojemný, smutný, láskyplný a zanechal ve mě pocit, na který určitě hodně dlouho nezapomenu. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

I o veskrze obyčejných věcech může vzniknout neobyčejný film. Život není černobílý, je plný emocí, pocitů a maličkostí, které poskládány na sebe tvoří onu těžko definovatelnou jedinečnost bytí a nebytí. A tak je to s hlavním hrdinou Oliverem, který po smrti otce hledá sám sebe, má za sebou čtyři ukončené vztahy a na obzoru se rýsuje nový...Civilní, lidské a moc hezké. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Christopher Plummer získal za roli v tomto filmu Zlatý globus v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • Příběh Oliverova otce (Christopher Plummer), jeho nemoci a coming-outu je autentickým příběhem režisérova otce. (JardaBauer)
  • Režisér Mike Mills je mimo jiné stejně jako hlavní postava filmu Oliver (Ewan McGregor) grafickým designérem, který je zodpovědný za vizáž hudebních alb několika kapel. (JardaBauer)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama