Reklama

Reklama

Na Zlatý glóbus nominovaný Ewan McGregor (Muž ve stínu, Andělé a démoni), na Cenu Akademie nominovaný Christopher Plummer (The Last Station) a Mélanie Laurent (Hanebný pancharti) se představují ve filmu Začátky, povznášející komedii o tom, jak legrační a proměnlivý může být život. Když grafik Oliver (McGregor) krátce po smrti svého otce (Plummer) potkává svobodomyslnou Annu (Laurent), dochází mu, že v otázce dlouhodobých romantických vztahů je úplný začátečník. Až při vzpomínkách na otce, který po smrti své ženy, se kterou byl 45 let, přiznal svou homosexualitu a zbytek života si užil jako divoký mejdan, Oliver pocítí touhu dát šanci vznikajícímu vážnému vztahu. Originální milostný příběh, při jehož natáčení se scenárista a režisér Mike Mills nechal inspirovat vzpomínkami na svého otce, si získal filmové kritiky, protože je “chytrý, dojemný a často legrační!” (Karen Durbin, Elle). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (220)

vykur! 

všechny recenze uživatele

Hal: Well, let's say that since you were little, you always dreamed of getting a lion. And you wait, and you wait, and you wait, and you wait but the lion doesn't come. And along comes a giraffe. You can be alone, or you can be with the giraffe. Oliver: I'd wait for the lion. Hal: That's why I worry about you. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NAŠE ŠTĚSTÍ NÁM DOVOLILO POCÍTIT SMUTEK, NA KTERÝ NAŠI RODIČE NIKDY NEMĚLI ČAS. A TAKÉ RADOST, KTEROU JSEM U NICH NIKDY NEVIDĚL....... /// Je mu 38 a zamiloval se. Snad mu zajímavá, sympatická a milá Anna dá jiskru do života. Oliver je totiž ten nejnudnější člověk na světě. Nebo nejsmutnější? A ONA je jiná, přesto stejně osamělá... Hodně komorně udělanej film. Příběhy a vztahy Olivera s Annou, jeho táty a Andyho, Olivera se svým (nemocným) tátou, Olivera (chlapce) se svojí matkou, Olivera, Anny a psa Arthura ..., který se tak ledabyle skládají a laborují (u mě!!) nad propastí (ne)zajímavosti. Film, ve kterým všichni většinu času vypadají příliš nešťastně, a se vztahy, ve kterých jsou všichni příliš zamilovaní na to, aby přemejšleli, jak jsou smutní a jestli se mají cítit tak, jak se cítí, vám fakt musí vyloženě seknout k pleti (nebo se jen trefit do (ne)nálady). 2a½!, ale dám 3*. Za Melánii a Ch. Plummera. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj 75letý otec mi řekl, že je gay. Od tý doby mám pocit, že je u něj doma teplá i židle. 2.) Jsem zralej na sepsání dějin smutku. 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takový propletence příběhů a osudů poněkud komplikovaně odvyprávěný. Ale díky tomu se člověk dozví, kdo to ten oliver vlastně je. V podstatě jde o obyčejný film o zcela obyčejných lidech. Režisér zvolil lidský přístup a nikde netlačí na pilu, což je opravdu dobře. Divák může při sledování zapojit mozek a zabývat se hloubkou filmu. Komedie to není v žádném případě. Je to spíše komorní drama. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Dva lineární příběhy a jeden zmatený grafik Oliver. V jednom někoho ztrácí, v druhém získává. V obou hodně poznává - svého otce, Ann, život a sám sebe. Křehký příběh je vyprávěn velmi mile a citlivě, ovšem jako by se celá ta nejistota a tápání hlavních hrdinů přenesly do celé atmosféry a ve mně zanechaly jen pár rozporuplných pocitů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká pomalá romantická dráma. On je osamelý suchár a ona tajuplná kráska, ktorá má tiež nejaký problém sa naplno partnerovi otvoriť. Pomaličky sa dávajú dokopy a popritom sledujeme spomienky hlavného hrdinu na jeho detstvo v ktorom ho vychovávala hlavne jeho matka a zároveň na posledné roky života jeho otca, ktorý sa po smrti manželky priznal, že je gay a rozhodol sa, že si to na staré kolená užije, lenže ho napokon postihla rakovina a tak sa o neho musel syn starať. Behom tých chvíľ sa konečne trochu viac spoznali. Je to taký strašne pomalý film. Tie spomienkové scény síce vysvetľujú povahu hlavného hrdinu, ale radšej by som bol, keby sa film naplno venoval romantickej línii v súčasnosti. Postava Mélanie Laurent mohla byť menej tajuplná. To že sú obidvaja z páru vlastne dosť uzavretý má za následok celkom časté nudné pasáže. Najviac ma nakoniec asi bavili McGregorove rozhovory s vlastným psom, ktorý mu v duchu odpovedá, čo je pre divákov otitulkované. Výsledkom je vlažný priemer na jedno pozretie. P.S: Oscar pre Christophera Plummera za postavu starého gaya bol fakt mimo. Zase vyhrala téma nad kvalitou. Rozhodne si ho viac zaslúžil Nick Nolte za Warriora. 5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Christopher Plummer získal za roli v tomto filmu Zlatý globus v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • V hereckých oscarových kategorií se Christopher Plummer ve svých 82 letech stal nejstarším hercem, který kdy obdržel Oscara, a překonal tak rekord Jessicy Tandy, která sošku získala v 81 letech za výkon ve filmu Řidič slečny Daisy (1989). (ČSFD)
  • Režisér Mike Mills je mimo jiné stejně jako hlavní postava filmu Oliver (Ewan McGregor) grafickým designérem, který je zodpovědný za vizáž hudebních alb několika kapel. (JardaBauer)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama