Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

teutates 

všechny recenze uživatele

Bee nice... pri sledovaní tohto modrého úplňku som bol v tzv. stave beztiaže... neviem či som spal, no s určitosťou viem, že mysľou som bol s ňou... Sdieľam názor, že aj dobrý herec ako Gosling si musí zahrať v "romantickej" sračke Dereka. Michelle si nomináciu nezaslúži ani keby za nič proste. Citové vydieranie v priamom prenose... nie pre slečny, ktoré podobnými snímkami žijú je to doslova sebevražda, to na nich nik nemysliií?! Po tom čo som zavrel oči a následne precitol 4/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o dokonalou love story, ale to, co chce sdělit, zobrazuje dokonale. V jednu chvíli můžete být i s holým zadkem ten největší frajer široko daleko, ale už o pár let později po vás neštěkne ani pes a vše, pro co jste žili, se začne bortit a je úplně jedno, jak moc se snažíte. Prostě se to jednou zesere všechno. Williams pro mě není žádná osudová holka od vedle, ovšem Gosling září v každé scéně, ten chlap může rozdávat charisma na potkání. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne .. How do you trust your feeling when they just disappear like that? _ Pokus o nezávislejší (500) Days of Summer. Jen nezáživnější. Navíc mne štvala stavba děje, jak nepřehledností, tak tomu ono zpřeházení časových linií spíše ubralo na působivosti. Herecky však velmi zdařile, jen zarazí, že když už je oceňovaná Michelle William, tak by si dle mého zasloužil obdobnou pozornost i Ryan Gosling. Celkově, rychle vyšumí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak se mi při sledování tohohle filmečku zdálo, že se to nějak povědomě táhne, že už mi to jeden Goslingův film připomíná... A jelikož se to táhlo tak, že nebyl problém skáknout do jakékoli místnosti uspokojit jakoukoli potřebu, aniž bych o něco pro děj významného přišla, mrkla jsem asi po hodině převalování na gauči sem a bingo, režisér tohohle filmu stojí i za mnou vzpomínaným Borovicovým hájem. Jenže ten měl alespoň tři propojené dějové linie, takže se dal vydržet a sem tam bylo na co koukat, jenže tady je linie jediná, linie, která nás nutí dvě hodiny sledovat, jak si jedna nesympatická dvojka leze na nervy, ač to kdysi taková láska byla. No furt lepší, než v podobných vzpomínaný Nouzový východ (u toho jsem měla sto chutí prodat televizi a skončit s filmy), ale žádný zázrak to taky není, kór když se tu ani jednomu z páru nedá fandit, ona je ve všech věkových fázích kravka a on k tomu kravkování po letech vedle ní dospěje taky. Jediným plusem tohohle filmu jsou dle mého herecké výkony ústřední dvojice, ale to nic nemění na tom, že když tu do novějších pasáží namaskujou Goslinga na Nicolase Cage, upadá i můj zbývající zájem o film. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film má několik časových linií a těžko říci, která je horší. Rozhodně jako celek to prostě nefunguje a ani nedokáže zaujmout. CITÁT - Je to holčička. Jste ráda?......... Chlap je tu, alespoň většinou, jako klaďas. Náš mužský hrdina se snaží být realista. Sice bručí, ale maká. Snaží se vychovávat (co máš dělat až začne děda chrápat?) a je tak trochu nad věcí. Žena jen hrčí, odsekává, chodí pozdě a přetvařuje se. Neměla kousat do jablka. CITÁT - Víš, myslím, že muži jsou větší romantici než ženy......... Kamera se mnohdy chová otřesně. U spousty záběrů je moc blízko ke snímanému objektu a kameraman musí zaostřovat a oddalovat. Hudba je jak z vánočního filmu a příběh samotný docela nudí. No jo, no jo, i chlap je v tomhle příběhu pěkně protivnej. Možná jen žárlí. CITÁT - Plácám pitomosti......... Nuda, strašná nuda, nedokáže mě to vtahnout do děje. Je to prostě horší než mrtvej pes na začátku. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Keď sa riešilo na obsadenie dcéry Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), režisér Derek Cianfrance sa opýtal Michelle Williams, či by mohla dovoliť do tejto úlohy obsadiť svoju dcéru Matildu. Williams sa krátko zamyslela, ale potom, čo si všimla, že Matildin veľký koníček je jazda na koni, Williams to odmietla. (Pat.Ko)
  • Všechny scény před svatbou byly natáčeny formátem Super 16 mm, který se hojně používá v nezávislých filmech. Naopak scény po svatbě se natáčely moderními kamerami RED. (HellFire)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama