Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 692)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice slibný počátek se zvráceným přístupem k pohádce a několika cool šílenými nápady rychle vyšumí. Scenárista vyložil karty příliš brzo (resp. měl jich málo), již v polovině filmu nemá takřka nic, čím by vybočil z konceptu triviálních, ba snad i primitivních akčních béček. Závěr pak k absenci pestrosti přidává ještě závažné logické díry... Nicméně sledování sexy latexové Mařenky a hlav čarodějnic vybuchujících s pravidelností tiku švýcarských hodinek zůstává i tak zábavné. Tempo filmu zabraňuje vzniku nudy. Jeníček a Mařenka v sobě snoubí jistou dávku originality a klasické výplachové akční zábavy. Není to kulervoucí nářez, ale stále se jedná o uspokojivý zážitek. 6/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy Wirkola | Hudba: Atli Orvarsson | Produkcia: Will Ferrellm Adan McKay, Kevin Messick, Beau Flynn | Distribúcia: Paramount Pictures, MGM | Štúdio: MTV Films, Gary Sanchez | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 225,703,475 $ || Vrámci Fantasy Horor v B kategórií neskutočne funkčné. Vlatne by sa dalo povedať, že od momentu, keď si človek zvykne na gýčovitú perníkovú chalúpku a kostými, tak je to pútavá jazda od začiatku do konca. Dopomáha tomu kontrolovaná metráž a výborná réžia: bitky a strelba ešte nikdy neboli tak "realistické" - vrámci žánru a kategórie. Ešte raz by som to ale asi nedal, takže nie 4, ale veľmi silné 3. 70% | Blu-Ray 3D, THX, HU DTS | ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brutální, bláznivá, efektivní, zábavná jednohubka. Na druhou stranu je to takový ten jednoduchý film, co je naprosto o ničem. Příběh má nulovou vypovídající hodnotu a celé je to vytvořeno z jednoho naprosto prostého důvodu - aby diváka zabavil. To se mu daří. Ještě aby ne, když v hlavní roli má Jeremyho Rennera, v roli Jeníčka, co si píchá Inzulín, protože ho v mládí čarodějnice vycpala sladkostmi a on teď je rád, že vůbec žije a na druhé straně Gemmu Arterton, která je od dob Prince z Persie zase neuvěřitelně sexy, za což samozřejmě může i latex, ale také i její kůl hlášky a celková přinasranost a vostrost jak Mařenky, tak Jeníčka. Každopádně zábava na 87 minut naprosto optimální. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už teraz kandidát na guilty pleasure roka. Zmiešajte Van Helsinga a Bratov Grimmovcov a pridajte úderné fakovacie hlášky, strašne veľa krvi, vybuchnutých hláv a čliapucich vnútorností (fakt neviem, ako to chceli zostrihať na PG-13) a k tomu obrovské porcie nadupanej béčkovej zábavy. Výsledok bude vyzerať presne takto. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechtě děti DOMA! Tahle klasická pohádka je zábavná směs Hororu a Humoru a je to krvavé až je to vulgární! Obsahovalo to více gore, než by Mel Gibson stihl praštit pěstí! Tohle není intelektuální,stimulující film, takže není potřeba se zabývat zbytečnými Detaily a příběhem, tohle je Legračně zábavný Pop-Corn flick s Over Topovou Akcí,nereálnými zbraňěmi, zábavnými Hláškami a Úžasným Make Upem čarodějnic! Všichni co očekávají skvěle napsaný scénář, kompletní příběh a nadprůměrné herecké výkony Ruce Pryč!! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení začalo 13. března 2011 v německém městě Braunschweig, ve studiích Potsdam Babelsberg. Záběry skal, objevující se cca v čase 37:50, byly točeny z unikátního kamenného mostu v Baste v Saském Švýcarsku, nedaleko od českých hranic. Natáčení skončilo 3. června 2011. (R´Hell)
  • Když Jeníček (Cedric Eich) s Mařenkou (Alea Sophia Boudodimos) dorazí k perníkové chaloupce jako děti, Mařenka utrhne kousek bílého "rampouchu" a sní ho. V příštích několika záběrech je však rampouch opět celý a neporušený. (SFalconJ)
  • Středověká vesnice, ve které se odehrává část filmu, skutečně existovala v bavorské oblasti Augsburg. Údajně ji opravdu nechali vyhořet až do základů. (Petrasuvicka)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama