Reklama

Reklama

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (603)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Why did you donate your sperm?" "Because it seemed more fun than donating blood." Děcka jsou v pohodě a zrovna tak celý tenhle film, který pobaví, nijak zvlášť nenadchne, ale prostě zaujme. Prolínají se tu zajímavá témata jako stereotyp v manželství, homosexuální svazek, dárcovství spermatu..Už od začátku mě to vtáhlo a tak nějak se přiznám, že jsem fandila Paulovi, aby získal děcka a Jules na svou stranu, narozdíl od příšerné semetriky Nick (v podání Benningové,kterou fakt nemám ráda) byl totiž v pohodě. Původně jsem se chystala dát plný počet, ale ten nedotažený konec, kdy byl Paul všemi nespravedlivě odkopnut (konec konců to byla stejnou mírou chyba i Jules)mě příšerně naštval.To si prostě nezasloužil!:-) Jinak skvělé herecké výkony Marka a Julianne, Mia s Joshem mají hodně slušně našlápnuto.Čtyři hvězdičky,ten konec neodpustím:-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

… a já s nimi. Tahle story mě totiž vážně bavila. I když se nejedná o ten typický „tohle musím mít ve své DVD sbírce“ film, který by na nějak dlouho uvíznul v hlavě. Hodně ale baví ona uvolněná atmosféra, kterou si pamatuju z takových nezávislých skvostů jako jsou Malá Miss Sunshine nebo Bokovka. Rodinu dvou stárnoucích lesbiček tak trochu provětrá objevení muže, který kdysi pro jejich dvě děti posloužil jako dárce spermatu. Nebudu chodit kolem horké kaše – film je to výborný. Výborně se na něj dívá, skvěle odsýpá, je s ním prostě příjemně. Kdybychom ale chtěli rýpat, tak má řadu nedostatků v tom, že něco naťukne a záhy od toho nečekaně upouští. Důležité momenty (fakta) prostě z ničeho nic odejdou. Lisa Cholodenko, jedna z nejznámějších představitelek současného lesbického filmu, jakoby chtěla mimo jiné hlavně říct, že děti vychované v lesbické rodině jsou na tom vlastně nejlíp (však i kamarádi obou dětí jsou příkladem hulvátů a nadržených děvek). Navíc mi vadilo, jak onen mužský vetřelec (povedeně napsaná a sympatická postava) skončí, jak je odkopnutý a jeho role v příběhu nedořečená.. Nicméně u herců bych rád skončil – všichni hrají na jedničku (lesbické matky zvlášť), ale právě onen mužský element mě dojal i rozněžnil nejvíc. Mark Ruffalo se snad definitivně zbavil všech těch průměrných, místy hodně otravných filmů typu Letuška 1. třídy, Kód Navajo nebo Co je šeptem... Přistupoval jsem k němu mnohdy skepticky, ale přísahám, už nebudu.. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Podivný mix středoproudu a nezávisláku. Kdo si myslí něco jiného, nechť se na film podívá ještě jednou a dává pozor. Už jen to obsazení. Snad jste si milí tvůrci nemysleli, že vám to sežeru... A jak kamarádka konstatovala, těch cool slovíček je tam nějak moc (snad i to gay porno je podle filmu cool). ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Děcka nepřináší z hlediska příběhu a sdělení nic, co už bychom neviděli tisíckrát nikde jinde: Štastná rodinka nechává pod povrchem kvasit drobné křivdy, ty s narušením rovnováhy (katalizátor Mark Ruffalo) vyplavou na povrch a dochází k dramatickým konfliktům. Výsledkem dramatické linie je pak banální poselství o tom, že i když je soužití někdy obtížné, je rodina (nebo vztahy) nenahraditelná. Že tuhle famílii řídí dvě lesbické matky, to už je jen takový detail. V jádru totiž stejně stojí trefně napsané postřehy a dialogy, které jakoby vypadly z našeho každodenního života. Herci si navíc dobře napsané výměný náramně užívají a tak jde i přes značnou neoriginalitu, a závěrečné sklouznutí k omšelému moralizování, o neskutečně příjemnou konverzační komedii (s příležitostnými ostny dramatu). 7/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento složitý (film o mezilidských vztazích, teda, alespoň dobrý film o mezilidských vztazích, nemůže být nikdy jednoduchý) snímek charakterizovat jedním slovem, bylo by to slovo "zvláštní". Tohle jedno slovíčko totiž celý tento snímek krásně vystihuje. ________ Na filmu se mi líbilo především to vykreslení postav. Ve vztahu lesbických matek, které tak skvěle ztvárnily Julianne a Annette, bylo krásně vidět, kdo si ve vztahu "obléká kalhoty" a kdo se spíše podřizuje. Ono celkově v tomto filmu jsou postavy napsány chytře a chovají se logicky, proto pro mě nebyl problém se s nimi ztotožnit či soucítit. Ale přiznejme si to, co by byly postavy bez skvělých herců? Taková Mia Wasikowska, například, ta má před sebou rozhodně velkou kariéru, alespoň v to doufám. Mark Ruffalo bude dle mého názoru na rok 2010 vzpomínat velice rád, protože dokázal, že má co nabídnout a je skvělým hercem (ano, mluvím i o filmu Shutter Island) no a Josh… ten se také snažil. V konečně důsledku musím The Kids Are All Right pochválit, ačkoliv to není bezchybný snímek. Nicméně vyplatí se podívat. 80 %. P. S. Nedá mi to a musím ještě pochválit myšlenku, která nám vlastně říká, že děcka jsou v pohodě, ale jak jsou na tom dospělí? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • I když byl film během prvního víkendu promítání nasazen pouze do sedmi kin v Severní Americe, stal se v nich nejvýdělečnějším snímkem. (HellFire)
  • Snímek byl natočen za pouhých 24 dní. (M.B)
  • Jules (Julianne Moore) má na vnitřní straně zápěstí tetování "JLN", které je zkratkou slov Joni, Laser, Nic. (Linkyc)

Reklama

Reklama