Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý návrat k naivně koncipovaným "oldschool" thrillerům. Milla Jovovich, která si film současně produkovala hraje ženu, která se stane korunní svědkyní v případu zvrhlého sériového vraha žen, který nad svými obětmi masturbuje a pláče. A za to dostal legrační přezdívku "fnukna Jack". Nikdo ho nikdy neviděl, policie nemá žádnou stopu, obětí přibývá a jen Anna měla to "štěstí" se s ním jednou v noci setkat, ale když se jeho útoku ubránila, utrpěla úraz hlavy po kterém jí byla diagnostikována zvláštní porucha mozku způsobující obličejovou slepotu. V praxi to znamená, že ženě i důvěrně známé obličeje před očima každou chvíli mění svoje rysy a to ji znemožnuje identifikaci jednotlivých osob. Vrah toho brzy využije a naváže s ní kontakt a ostatně nemusí se přece ničeho bát, protože postižená ho nepozná ani kdyby stál přímo před ní. Tohle je na tomto thrilleru to nejzajímavější a nesnadná orientace a zmatenost v neustále měnících se obličejích se postupně přenese i na totálně zmateného diváka a já bych to nazval hodně originálním a novátorským prvkem, který jsem ještě nikdy předtím v žádném thrilleru neviděl. Vraha sice není vůbec těžké uhádnout, ale ta hra s divákem je dokonalá a rozhodně se neomezí na plytké hádání vrahovy identity, kterou pravděpodobně stejně každý odhalí ještě dlouho před staromodně pojatým finále. Možná to přeženu, ale tenhle film má svým stylem blízko k filmům z dílny Hitchcocka, protože je z rodu těch inteligentních, vystačí si bez potoků krve a dokáže zabavit.svojí efektní rafinovaností. Velký podíl na tom má Milla Jovovich, jež je majitelkou pěkného "chrapláku", a její tvář je celkem uhrančivá, což k dobrému výsledku bylo jen ku prospěchu. Dobré herecké výkony také podal Julian McMahon a David Atrakchi. Pozadu nezůstal ani režisér Julien Magnat, který to kvalitně řemeslně zrežíroval a pochvalu zaslouží i velmi působivá kamera. Za brzké odhalení vraha plný počet nedám, ale ostatní solidně šlapalo. 90% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

U Milly Jovovich mě takový film jako je tento vůbec nepřekvapuje. U ní jsem si zvykla už téměř na cokoliv. S podobným nápadem si pohrává film Proměna, i když v Mlliině případě jde o trošku něco jiného. Trpět tím, čím trpěla Milliina postava, tak by mě určitě odvezli rovnou do Bohnic a nechali si mě tam pěkně dlouho. Samozřejmě ona za to nemohla. Nějak nechápu žánrové zařazení horor. Vždyť se tady nic děsivého nedělo a ani se tu nepohybovaly nadpřirozené bytosti. Tohle je jen obyčejný thriller s vězdou v hlavní roli. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Anna sa stane náhodným svedkom sériového vraha, ktorý vyčíňa v okolí, no po konfrontácii s ním sa stane tváro-slepou a nielen, že si nevie vybaviť jeho tvár, ale nespoznáva nikoho, dokonca ani samú seba. Tváre sa jej neustále menia a v tejto nezávideniahodnej situácii s ňou vrah rozohrá svoju psycho hru. "Faces in the Crowd" ma zaujímal prakticky od začiatku jeho oznámenia; jednak kvôli neopozeranému námetu a jednak kvôli Mille Jovovich v hlavnej úlohe. S výsledkom som prevažne spokojný, hoci sa nejedná o horor v pravom slova zmysle, ale skôr "iba" o napínavý thriller s niekoľkými žánrovými odbočkami; od psychologickej drámy až k niečomu komediálne ladenému, čo však film celkom dobre oživilo od stereotypu a vďaka tomu na mňa aj celé spracovanie tematiky prosopagnosie / tváro-sleposti / face-blindness pôsobilo komplexnejšie. Príbeh bol zaujímavý, Milla fajn ako vždy a tváre sa menili nielen jej, ale aj divákovi, takže sa stalo bežné, že v 1 úlohe sa tu postupne ocitlo x hercov, z čoho som bol zo začiatku zmätený, ale po chvíli som si zvykol a nevadilo to. Vrahova identita sa v rámci možností zamotávala, ale napriek tomu sa (bohužiaľ) dá odhadnúť / správne tipnúť skôr než je vhodné. Občas som sa aj trochu nudil, je tu viacero slabších úsekov a myslím, že 15 - 20 min. prestrihanie by v tomto prípade neuškodilo. Celkovo som ale potešený, spracovaním mi film miestami pripomínal trochu neprávom zavrhovaný a podceňovaný "Perfect Stranger", no tomuto sa snáď bude dariť lepšie. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A prdelka přestala rozpoznávat nejen tváře, ale i hlasy. Možná by to dopadlo líp, kdyby přišla o zrak úplně, pak by jí třeba došlo, kdo je vrah a člověk by nemusel dvě hodiny čumět znuděně do blba a chválit filmaře za to, že alespoň Mille nechali ten její roztomilej ksichtík po celou dobu filmu. Bez ní by tenhle béčkovej skvost měl asi stejnou hodnotu jako reklama na vložky, alespoň přesně tak funguje, může být sebelepší, ale jak zjistíte, o co že jde, dál už vás nezajímá. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimi drama spíše televizního ražení, poměrně poutavě zpracované, avšak díky neustálému prohazování xichtů trochu nepřehledné. Film mě lákal především kvůli účasti Michaela Shankse, který (když nepočítám hlas) se tam ale objevil sotva na 5 minut. A rozhodně bych pokrátil stopáž, některé scény mi tam přišly zbytečně navíc a zpomalovaly už tak střídmé tempo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama