Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

quixote 

všechny recenze uživatele

Tradiční detektivka (možná až příliš, je jako vystřižená z tvorby 70.let) s poněkud překombinovaným dějem, formálně ozvláštněná děleným obrazem. Ten je občas na místě a je použit nápaditě, občas je naprosto zbytečný a a diváka ruší při sledování hereckých výkonů, a postupem filmu víceméně unavuje. Zajímavé herecké obsazení: neokoukané tváře z Brna a skvělí bratři Dlouzí! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bratři Dlouzí, tahouni každého filmového kousku, které,když máte štěstí shlédnout pospolu, máte takřka vyhráno. Není tomu jinak ani v Domině, která, ač zahalena do výstředního latex oblečku, nestydí se povysvléknout a dát nahlednout do nitra kvalitní krimi zápletky....navíc je došperkována precizním hudebním doprovodem..hloupý,kdo by odolal.. ()

Reklama

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po scenáristické stránce celkem zajímavá (ale trochu kýčovitá) detektivka, po technické stránce katastrofa, vizuálně to vypadá jak nějaký americký béčko z devadesátých let a ze zvuku se mi chtělo zvracet, hudba sice poměrně dobře navozuje atmosféru, ale ty zk**vený post-synchrony! Jo a mimochodem, na konci mají v titulcích v textu o smyšlenosti postav překlep. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní detektivka s poněkud rozplizlým závěrem, ale to byl jistě záměr. O hereckých výkonech nemá smysl hovořit, protože v rámci žánru jsou jednorozměrné a vzhledem k tempu vyprávění není prostor předvést víc, než jen těch pár dialogů. Mělo to spád a příjemně to zaplnilo nedělní večer. Jen velmi časté rozdělování obrazu bylo hodně rušivé a bez významu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rukopis autora námětu - JUDr. Michala Dlouhého, který je známý hlavně Četnickými humoreskami - je patrný. Co ale působilo úsměvně v Četnických humoreskách (investigativní novinářka v podání Táni Vilhelmové), tak v Domině zavání trapností - TV Region natáčí skrytě policisty v akci. Celý příběh je založený na tolika náhodách a nehodách, na které autoři sami neznali odpovědi. Po zdlouhavém vyprávění rozmělněném do řady rádobyatkaktivních trojobrazů (snad pouze reakce aktérů na zprávu v TV byla účelná) končí příběh otevřeně s dovětky v podobě titulků. Rušivě působí neřesti v podobě opilých policistů a převztahovaných vazeb. A zajímalo by mě, jestli manžel "poškozené" (jak se o mrtvé policisté vyjádřili:-) byl nekrofil. Původně technici zjistili, že byl poslední, kdo s dominou souložil, následně při rekonstrukci se na ni vrhl a rovnou ji škrtil... Kromě dodatku in memoriam Vladimír Dlouhý upoutají i záběry na práci policejních techniků. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama