Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Aidina 

všechny recenze uživatele

Filmy Jiřího Svobody nejsou špatné, a dá se na ně dívat. I když vlastně, kdo byl vrah? Variant bylo více , stejně tak jako motivů. Jenom jeden se už nemohl bránit a tvrdit, že je nevinen. Byl po smrti. Je škoda, že oba bratři, Vladimír Dlouhý a Michal Dlouhý, nedostali více hereckých společných příležitostí. Ta chemie mezi nimi prostě byla, o tom není pochyb. Vladimír Dlouhý byl úžasný herec. Škoda, že právě tato detektivka byla jeho poslední televizní práce. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebojím sa dať aj tie štyri hviezdy, pretože nie je bežné v miestnych malých podmienkach natočiť kriminálku, ktorá má zmysel, spád a je pútavá. Držala ma po celý čas až do jej (takmer) vyriešenia, záverečné prelievanie viny zo strany na stranu sa vymyká bežným konvenciám o závere v súčasnej krimi tvorbe. Vedľajší poučný poddtext o nehlásenom domácom násilí bol natoľko okatý, až ma privádzal na nesprávnu stopu v hlavnom prípade. Na rozdeľovanie obrazu som alergický, ale tu nebolo použité samoúčelne a pre efekt. Už po pár minútach som si nielen zvykol, ale až vychutnával možnosť vybrať si, z ktorého uhla sa na scénu pozerám, prípadne vybrať si medzi obrazmi moment strihu v rozsahu niekoľkých sekúnd. ()

Reklama

Přemek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená kriminálka, "postižená" ovšem svobodovskými klišé - vekslácký polosvět, bordely, nejvyšší městští funkcionáři do všeho řádně namočení a všemocní atd. atd. K tomu všemu předvídatelný scénář s předvídatelnými dialogy - po chvíli jsem již postavám diktoval... - Dělení obrazu á la "24" je většinou pouze formální, takže jediné, o čem lze hovořit zcela kladně, jsou herecké výkony: oba bratři Dlouhých (Vladimír fascinuje jakousi jurodivostí a zabejčeností a občasnými dětskými plaménky v očích), výtečná Markéta Hrubešová a nadprůměrně fungující brněnská "sešlost" (Petr Halberstadt, Martin Siničák, Pavel Kunert). - - - Scény z policejních chodeb byly točeny v Univerzitním kampusu Brno - Bohunice. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem se nejdřív dozvěděl jen proto, že tam hraje má oblíbenkyně Markéta Hrubešová, kterou mám ve filmech (ať už oblečenou či neoblečenou ;-)) moc rád. A poté jsem zahlédl, že na počest Vladimíra Dlouhého běží v televizi, tak jsem usedl a čekal jsem, jaká že bude ta jeho (bohužel) poslední role. Myslím, že se rozloučil důstojně. Domina je totiž po hodně dlouhé době českým TV filmem, kterému bez problému dám plný počet. A ne, není to kvůli památce na jinak skvělého herce a geniálního dabéra. Je to hlavně kvůli těm hrátkám s kamerou (divák mnohdy sleduje více scén najednou). Tohle mě neskutečně bavilo a nejednou mě napadlo, že kdyby podobným stylem byla točena Kriminálka Anděl, hned bych se stal pravidelným divákem. SPOILER!!! Ale nejvíc mě dostalo, jak poté kriminalisté přemítají, že teoreticky ten vrah mohl být ještě někdo jiný, než ten, koho usvědčili. KONEC SPOILERU! Opravdu se mi tento snímek líbil a doufám, že Jiří Svoboda natočí ještě pár dalších skvělých (nemusí být nutně TV, kino by mu slušelo) filmů. P. S. A Markéta samozřejmě nezklamala, i když zůstala oblečená… :-) ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Česká detektivka v moderním střihu. Zvláště záběry více kamer na obrazovce se mi fakt líbily a zajímalo mne, jak se bude příběh vyvíjet dál. Proto jsem to dokoukal až do konce-nekonce, autoři jakoby se báli to nějak uzavřít a nechali to skončit "volně". Dávno je pryč doba, kdy Rada Vacátko pátral po kasařích s lupou v kapse. Dnes je to samá PC technika, stopy tělních tekutin, sado-maso salóny a dvě pressa za 150 Kč. Dávám 4 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama