Reklama

Reklama

Šťastný a veselý Madagaskar

(TV film)
  • USA Merry Madagascar (více)

Je to už skoro rok, co se čtveřice oblíbených hrdinů z Madagaskaru ocitla na exotickém ostrově. Blíží se Vánoce a mají jedno velké společné přání – strávit svátky ve své milované newyorské zoo. Jenže jejich plán na dlouhý let balónem do zimního New Yorku zhatí zlobivý král Jelimán. Aby toho nebylo málo, ještě se jim přitom podaří nedopatřením sestřelit sobí spřežení se Santou. Ten se při pádu praští do hlavy a ztratí paměť. Vánoce jsou ve vážném ohrožení a jedinou naději představují Marty, Alex, Melman a Glorie. Společně musí zastat roli Santových pomocníků a včas doručit dětem dárky. Podaří se jim nakonec zachránit Vánoce? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Bývala doba, kdy všechny animáky měly svou vánoční verzi a já jako dítě vysedávala před televizí a čekala, kdy se objeví. Škoda, že teď už se to nedělá - každopádně jsem si letos pustila všechny ty, na nichž jsem vyrůstala, pro změnu z pohledu dospělého člověka. A vánoční Madagaskar splnil na výbornou všechno, co od takového kraťasu očekávám - bylo to vtipné, drželo se to i filmů, aniž by se to s hlavní trilogií kdovíjak rozcházelo, má to v sobě klasickou vánoční poučku, bylo to originální - a hlavně si s tím český dabing na výsost vyhrál. Studená válka, bipolarita, parodie na koledy... Ocenila jsem i to, co jsem jako malá nechápala. Za mě tedy jeden z těch nejlepších vánočních animovaných kraťasů. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ach bóže. Po Shrekoledě další travestie, tentokrát s ruským přízvukem hovořícími soby a Santou, co ztratil paměť (sakra, vždyť zrovna včera jsem viděl pět minut čehosi hraného s tou samou zápletkou... kdyby se radši inspirovali Billy Bob Thorntonem a jeho Santou co chlastá a s oblibou provozuje anální sex...). Tenhle kraťas je jeden velký pastiš vykrádající Peter Pana a (proč mě to nepřekvapuje) nejslavnější citát z Casablanky, musím mu ale přiznat to, že to ubíhá docela svižně a jako půlhodina mi to nepřišlo. A Jelimána nedabuje Sacha Baron Cohen. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Toto krátké setkání s hrdiny animovaného Madagaskaru není nijak zlé, je určeno především malým dětem a těm se bude líbit. Dospěláka zaujme maximálně příjemné rypání sobů ze severu s tučňáky z jihu s tvrzením, že Santa pochází z jihu. V rámci madagaskarovské série zcela standartní kousek. Hudba: Heitor Pereira ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl hodnotit, jako jsem nehodnotil Shrekoledu nebo vánoční vydání Doby ledové, avšak chtěl jsem to mít jaksi kompletní a tak sem házím hodnocení i s komentářem. Je to prosté. Opět naši čtyři známí hrdinové a jejich přátelé. tentokrát mají za úkol rozvést dárky místo Santy, kterého omylem sestřelili místní. Santa však není při smyslech a tak naši čtyři přátelé musí zachránit Vánoce a rozvézt dárky. Není to však snadné. Rozvoz dárků doprovázejí otřepaná klišé, na 30 minut je jich dost, ale vše dobře dopadne a všichni se sejdou a popřejí si veselé Vánoce. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Madagaskarský vánoční speciál nabízí poněkud divočejší pojetí než Shrekoleda, ale ve výsledku jde o srovnatelné příběhy k původním celovečerákům. Stará známá parta se snaží společnými silami doručit všechny dárky po tom, co Santa přišel k úrazu, což se neobejde bez nějakých těch potíží ("Každé přistání, které přežiješ, je dobré."). Dokonce dojde i na podivnou milostnou linii mezi sobicí a Vojínem ("My chceme být bipolární."), ale což - mezi Glorií a Melmanem to taky fungovalo. No a samozřejmě je zde patrné pošťuchování k uvědomění si podstaty Vánoc. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama