Reklama

Reklama

„Ve svém životě jsem viděla New York v plné karanténě. Středozápad zamořený a zdevastovaný hmyzem. Celou Kalifornii smetenou mořem. Ale co se stalo potom, nemohl nikdo z nás předvídat." Tak začíná originálně a zajímavě podaný průběh toho, co se se Zemí může stát během právě začínajícího století. Smyšlená postava, Američanka narozená 1. června 2009, vypráví příběh, ve kterém není nouze o gigantické hurikány, ničivé zvyšování hladiny oceánů, spalující období sucha a smrtící virové epidemie. Na své strastiplné cestě sleduje jednání lidí schopných udělat cokoli pro kapku benzínu nebo vody. Zpracováním připomíná film smyšlený komiks, ale všechny údery, které ve filmu příroda vrací lidstvu, jsou opřené o skutečné teorie současných vědců. (Showblind)

(více)

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Sme svedkami šiesteho masového vymierania v dejinách Zeme, no na rozdiel od predošlých, tomuto je na príčine jediný druh – Človek. Je 'sranda', ako sa každý okamžite ujme práve tej diskutabilnejšej témy globálneho otepľovania a celý dokument prostredníctvom nej sa snaží zdiskreditovať, nehľadiac na všetky ostatné témy. Toto nie je príbeh globálneho otepľovania, ale životného prostredia a jeho ničenia rozmnožujúcou sa masou ľudí. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Prospěšný dokument upozorňující na závažné problémy lidstva. Děj je postavený na fiktivním příběhu dívky, která se narodí v roce 2009 a popisuje svůj život a změny v něm způsobené životním prostředím. Jako každý "agitační" snímek je nakonci zmíněno řešení jak a kam by se mělo lidstvo ubírat. Na Home nebo Nepříjemnou pravdu Earth 2100 nemá. Země 2100 se snaží na určitém modelu popsat budoucí vývoj a nejde do analytické hloubky jako jiné podobné snímky. ()

Vikinec odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačný odpad. Filmoví propadandisté z padesátých let by se tady mohli učit. Kdo tohle platí? Je možné, aby vznikl snímek v dnešní době, který je založen na jasných lžích? Asi ano. Globální oteplovači mají neuvěřitelně dlouhé prsty a vyrobili si propagační leták k ekologickému summitu v Kodani. Nejlepší na tom ovšem je, že dokument, přestože natočen v létě nebo na jaře 2009, stihl být do dnešního dne spolehlivě vyvrácen. Strašení jakousi chřipkou, zvedání mořské hladiny o metry, tání himalájských ledovců atd. Tím vším film straší a to všechno jej pohřbilo. Ano strach, to je motto celé této sračky. Vystrašeným lidem se vládne nejlépe. Samozřejmě to místním popletům nebránilo dát tomu 4 nebo i 5 hvězd. Z krize nás vyvedou tito ekologičtí proroci, kteří budou řídit celosvětovou, zřejmě znárodněnou, ekonomiku z vševedoucího centra někde asi v Pekingu nebo v Moskvě. Mohli by zasednout v proslulé knize RVHP. FUJ!! Prasárna nejhoršího zrna. Od Gora a Obamy přes Stalina, Hitlera až ke Comtemu. Celá historie se furt nemůže těchto mesiášů zbavit. Počítám, že na Home ani Nepříjemnou pravdu nebudu mít nervy... ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se to stane, aby nevěřící pochopili, že jim byla říkána pravda už v roce 2009. Zajímavě podaný příběh několika nejhorších možných budoucností lidstva. Naštěstí už existují projekty, které by alespoň něčemu měly zabránit. ()

VonHayek 

všechny recenze uživatele

Graficky celkem povedená agitka nejhrubšího zrna, kde o falešné proroky není nouze. Komu stačí krásná slupka plná nepravd a hysterie, bude spokojen - kdo stále ještě upřednostňuje fakta a kritické myšlení, bude zklamaný či rovnou naštvaný... ()

Reklama

Reklama