Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (287)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na práci s Ivo Novákem se opakovaně vzpomínalo jako na setkání s prvorepublikovou noblesou, což je hodně zajímavé, zvlášť ve vztahu k jeho poválečné kariéře. Ale Ivo Novák začínal jako asistent režie už v roce 1939 a to napovídá mnohé. Jeho styl v Létu s kovbojem vzdáleně připomíná Rodokaps z doby dávno minulé, pohodovou letní romanci s nádechem divokého západu. I ty hlavní postavy jsou jako vystřižené z těch dávných stránek, kamarádská dvojice, která se už dávno nemiluje a ve které ona zatouží po milostném dobrodružství. Kolářové Doubravka je tu stejně emancipovaná jako všechny ty její románové předchůdkyně. A konečně nechybí ani vzpomínka na Takovou normální rodinku v generačním obsazení Kolářová - Medřická - Rosůlková. Na to, jaká byla tehdy doba, byly mimikry zvoleny na výbornou. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zcela bez nostalgie dávám 3 hvězdy. Ani o chlup víc, ani o chlup míň. Tolik mě to nezasáhlo, na druhou stranu se mi líbily herecké výkony. Asi všech hlavních rolí, i když Kolářová mně teda, přiznám se, hodně lezla na nervy svým nevycválaným a horkotěžko uvěřitelným volnomyšlenkářstvím psycholožky. Jinak cajk, až na ty absolutně asexuálně moderní styly oblékání své doby. Špičaté podprsenky pro okouzlení mladíka? Leda tak kovboje :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • Koncert v televizi, který sleduje Doubravka (Daniela Kolářová) s rodiči, babičkou a prababičkou, je „Koncert pro dvoje housle, smyčcový orchestr a cemballo“ d moll, BWV 1043 (1. věta), skladatele J. S. Bacha. (Idée_fixe)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama