Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vybraní vojáci základní služby v 50. letech v malé pohraniční jednotce střeží oddaně západní hranici, bojují s narušiteli a odhalují síť jejich pomahačů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

bari68 

všechny recenze uživatele

Zprvu som sa trochu zhrozil hlavičky u názvu filmu ,,dobrodružný film z pohraničí 50. let. ,,. Očakával som ,,Krále Šumavy,, a jeho podobných agitiek a som rád, že ma snímok vyviedol z omylu. Film je hlavne psychologickou sondou do duše policistu - vojaka, ktorý sám premýšľa na skoro až Hamletovský patos o prechode za kopečky. Výborné herecké role sú okerenené vtipom a dielo presvedčuje, že patrí trochu neprávom do škatuľky zapomenutých filmov. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film pána Nováka , zapadol do histórie filmov našich hraniciach. Film sa snaží ukázať život na hraniciach. Zaujal ma hereckým obsadením, a hudbou.. Hudbu zložil Petr Hapka a je to počuť... Film na konci sveta , bol aj veľkou príležitosťou pre Bronislava Križana. Tento herec bohužiaľ moc hlavných postáv nezahral ... Film hodnotím 50%. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pragma faulon - nic lepšího nečekejte. Nalákaly mě v komentářích zmiňované herecké výkony a humor. Našel jsem utahaný, nudný, v nejhorším duchu reálného socialismus "vtipný" pokus o komedii. Nic na tom nezměnil filosof Vízner, příšernou písničku zpívající Korn anebo socialistická křesťanka Čunderlíková. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem to jen jako kulisu, ale přišlo mi to příšerný. Všichni si tu v komentářích pochvalujete, že je v tom “hodně humoru a málo propagandy”. A podle mě je i tohle forma propagandy- zasadit humor a domnělou moudrost (role Oldřicha Víznera) do prostředí, v němž by tyhle pro tento film nosné motivy ve skutečnosti vůbec nedostaly prostor. Pokud jste to neprokoukli, tak jste se právě stali oběťmi zakuklené, promyšlené propagandy. Takhle si představujete dění na pohraničních posádkách na počátku 50. let? Jako tuhle selanku? To jako vážně? Nebo se potřebujete u filmu smát do té míry, že jste mu za těch pár fórů ochotní odpustit tu vylhanou, vyfabulovanou idealizaci? Já osobně pociťuju jen hanbu za všechna ta “velká” jména, která se na tom podílela. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to tak nesmírně blbé a komunisticko-militantní, že se na to jako na komedii dívat dá. Luděk Munzar nakonec není zločinec, Andrea Čunderlíková nakonec není fanatická křesťanka, Oldřich Vízner geniálním způsobem odhalí narušitele hranic pomocí řecké filosofie. Velitel posádky miluje svou ženu nade vše. Doprdele, že já nežil na hranici jako voják v r. 1950. Tolik splněných ideálů a spravedlivých socialistických lidí....kteří navíc milují Zvířata! Svou kobylku si přivedu až do hotového, to dá rozum. Kde teď tyto skvělé lidi v nepovedené demokracii vzít? ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Předabované role: Bronislav Križan - Radoslav Brzobohatý, Andrea Čunderlíková - Jorga Kotrbová (offlineman)

Reklama

Reklama